Şiddet faili Erdoğan Küpeli bir kadını öldürdü

2016 yılında Gülay Mübarek'e şiddet uygulayan ve kesinleşmiş hapis cezası olan Erdoğan Küpeli, bugün Tuğba Keleş'i öldürdü. Tehditlerin ardından koruma kararı aldıran Keleş'in Mübarek'e ulaşmaya çalıştığı öğrenildi. Antakya Mor Dayanışma’dan Aylin Yüksel, "Bugün konuşacaktık. Katledildiği haberi geldi. 8 yıl kesinleşmiş cezası var, başka bir kadının şikayeti ve koruma kararı var. Erdoğan Küpeli tutuklu olsaydı, Tuğba bugün yaşıyor olacaktı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY - Daha önce bir kadına 4 yıl şiddet uygulayan Erdoğan Küpeli isimli erkek, Adana'da Tuğba Keleş isimli bir kadını öldürdü. Ardından intihara teşebbüs eden Küpeli, ağır yaralandı.

Erdoğan Küpeli, Gülay Mübarek’i 2016 yılında sosyal medya üzerinden taciz ve tehdit ettiği suçlamasıyla yargılanmıştı.

Küpeli, 2019 yılı Kasım ayında Mübarek’e taciz, tehdit ve kişisel bilgilerini yasadışı yollardan ele geçirerek kötüye kullanma, özel hayatın gizliliğini ihlal suçlarından 8 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Küpeli, dava istinafta olduğu için 1 senedir serbestti.

Daha sonra Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla tutuklanan Küpeli, Kozan Cezaevi'ne koyuldu. 

Tahliye olan Erdoğan Küpeli, bugün saat 11.00 sıralarında ilçeye bağlı Tufanpaşa Mahallesi'ndeki bir markete gelerek kasiyer Tuğba Keleş´i tabancayla başından vurdu. Keleş ağır yaralandı ancak kaldırıldığı hastanede vefat etti.

KELEŞ, KORUMA KARARI ALDIRMIŞ

Küpeli’nin bir süredir Tuğba Keleş’i de tıpkı Gülay Mübarek’e yaptığı şekilde taciz ve tehdit ettiği, Keleş’in Küpeli hakkında şikayette bulunduğu, koruma kararı aldırdığı ortaya çıktı.

Bir süredir de Gülay Mübarek’e ulaşmaya çalışan Tuğba Keleş, dün Hatay Mor Dayanışma üyelerinde gönderdiği mesajda, Gülay Mübarek’e ulaşmak istediğini iletmiş.

'KESİNLEŞMİŞ CEZASI VAR, BAŞKA BİR KADININ ŞİKAYETİ VAR, 1 SENEDİR DIŞARIDA'

Antakya Mor Dayanışma’dan Aylin Yüksel, Keleş'in katledilmeden saatler önce anlattıklarını şu şekilde aktardı:

“Bize yaşadıklarının detayını anlatmadı. Gülay’a ulaşmak istediğini söyledi. Gülay’ın yaşadıklarının aynısını yaşadığını söyledi. Gülay’ı tehdit eden başka bir kişi daha var hangisi olduğunu sorduk. Erdoğan Küpeli dedi. 8 yıl ceza aldı cezaevinde o dedik. Sonra öğrendik ki 1 senedir istinaftaymış. Tuğba, Erdoğan Küpeli’nin evine geldiğini, tehdit ettiğini söyledi. Nişanlısına yalan yanlış bilgiler gitmesinden korkuyordu. Polise gittiğini şikayette bulunduğunu, koruma kararı aldırdığını söyledi. Erdoğan Küpeli Tuğba’ya seni de Gülay’ı da öldüreceğim demiş. Telefonlarımızı mı dinliyor, Gülay’la görüşmek istediğini anladı mı diye bunu da anlamaya çalışıyorduk. Bunları dün akşam konuştuk. Gülay’a da bahsettik Tuğba’nın görüşmek istediğini söyledik. Bugün saat 19.00 işten çıkınca konuşacaktık. Ne yapabiliriz diye. Katledildiği haberi geldi. 8 yıl kesinleşmiş cezası var, başka bir kadının şikayeti ve koruma kararı var, böyle bir adam 1 senedir nasıl dışarıda oluyor? Erdoğan Küpeli tutuklu olsaydı, Tuğba bugün yaşıyor olacaktı.”

MÜBAREK: BANA YAPTIKLARI İÇİN TUTUKLAMADINIZ, BUNDAN CESARET ALDI

Cinayetin ardından Twitter hesabından paylaşım yapan Gülay Mübarek, "Bu adama bana yaptıkları için 8 yıl 6 ay ceza verdiniz ama tutuklamadınız. O da bundan cesaret alarak uzun süredir taciz ve tehdit ettiği Tuğba Keleş'i vurdu. 4 yıl boyunca mücadele etmediğin alan ve kişi kalmıyor. Dünyayı alıyorsun karşına, tırnaklarınla kazıya kazıya ceza aldırıyorsun ama hukuk sana diyor ki sen biraz daha dışarda kal bak bakayım taciz edecek vuracak kadın kalmış mı?" ifadelerini kullandı.