Shakira, 145 şarkısının haklarını sattı

Shakira, 145 şarkılık müzik kataloğunu müzik yatırım şirketine sattı. Yatırım şirketi, şarkıların haklarını satın alarak şarkıları dijital platforma taşıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kolombiyalı pop şarkıcısı Shakira, korona virüsü salgınından dolayı konserlerin yapılamaması nedeniyle 145 şarkısının haklarını Londra'daki Hipgnosis Songs Fund adlı müzik yatırım şirketine sattı. Sanatçı, şarkılarının haklarını satmasına ilişkin, “Sekiz yaşındayken, şarkı söylememden çok önce, dünyayı anlamlandırmak için yazdım. Her şarkı, onu yazdığım sırada olduğum kişinin bir yansıması, ama bir şarkı ortaya çıktığında sadece bana değil, onu takdir edenlere de ait. Hipgnosis’in kataloğum için harika bir yuva olacağını biliyorum” ifadelerini kullandı.

Ntv'nin aktardığına göre, eski hit şarkıların bugünün listelerinin en üstüne geri dönmesini sağlayan çevrimiçi müzik platformlarındaki artış, yatırımcıları şarkıların haklarını satın almaya yönlendirdi. Müzik endüstrisi girişimcisi Merck Mercuriadis’in kurduğu Hipgnosis Songs Fund şirketi, haklarını satın alarak şarkıları dijital platforma taşıyor. Mercuriadis, hit şarkıların Spotify gibi yayın hizmetlerine kaydolan tüketicilerden güvenilir gelirler sağlayacak birer varlık kaynağı haline geldiğine inanıyor. 

Son olarak geçen ay Bob Dylan ve Neil Young da şarkılarının haklarını Hipgnosis Songs Fund'a satmıştı. Yatırım firması, Neil Young, Fleetwood Mac gitaristi Lindsey Buckingham ve plak yapımcısı Jimmy Iovine ile yaptığı anlaşmada olduğu gibi Shakira ile yapılan anlaşmanın da finansal detaylarını açıklamadı. Ancak geçtiğimiz günlerde Neil Young’ın 1180 eserinin haklarını yaklaşık 150 milyon dolara sattığı öğrenildi.