Serkan Gülpınar'ın öykü kitabı 'Zerban', okurlarla buluştu

Serkan Gülpınar'ın öykü kitabı 'Zerban', Holden Yayınları tarafından okurlarla buluştu. Kitap, 12 öyküden oluşuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yazar Serkan Gülpınar'ın kaleme aldığı öykü kitabı 'Zerban', Holden Yayınları tarafından yayımlandı. 12 öyküden oluşan kitapta yer alan tüm öyküleri; doğup büyüdüğü, yatalak annesiyle teyzesinin, eniştesiyle dayısının, çocukluk arkadaşlarıyla çocukluk anılarının yaşadığı kasabaya yıllar sonra bir süreliğine gelen Hasan anlatıyor. Hasan, kimi öykülerde geri dönüşlerle anlatıcı durumundayken kimi öykülerde ise aktarıcı konumunda.

KİTAPTAN BİR BÖLÜM...

Bir su kaynağı esasında Zerban.

Zerban, Serkan Gülpınar, Holden Yayınları, 2021.

Gelgelelim, Zerban, dosyamdaki 12 öyküyü üzerine inşa ettiğim kasaba ve kasaba halkı için bir su kaynağından öte bir şey. Her güz adına kurbanlar kesilen, başında yalan söyleyenin heba olacağına inanıldığı için adı anılarak yeminler edilen, bir başka deyişle doğrunun, gerçeğin, saflığın mekânı... Gök mavisi gözleri, güneş sarısı saçlarıyla bastığı yerlerde yaşam, baktığı yerlerde güzellik yaratan bir kızın, Zerban’ın, kirlenmemek için Tanrı’ya yakarıp kendisini çağıl çağıl akan bir suya dönüştürmesini dilediği mistik bir göze…

Ne var ki; gözlerini gökten, saçlarını güneşten alan güzeller güzeli Zerban’a adaklar adayıp türbesine mumlar diken, üzerine yeminler eden kasabalı, içlerindeki kuytularda tıpkı Zerban’ın libası gibi kapkara sırlar gizlemektedir. Gizlenmeyenler yahut gizlenemeyenlerse bakıla bakıla görünmez olmuştur artık. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)