Sergen Yalçın: Jehezkel'i göndermemizle ilgili siyasetten de aradılar

Yalçın, gol sonrası yaptığı İsrail göndermesi nedeniyle kadro dışı kalan Jehezkel'in Antalyaspor'dan gönderilmesini anlattı: Göndermemizle ilgili siyasetten de aradılar. En iyi oyuncumuzu gönderdik.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Süper Lig'in 27. haftasında deplasmanda 2-1 kaybettikleri Galatasaray maçında iyi oynamalarına rağmen mağlup olduklarını söyledi.

Yalçın, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Sözlerine oyuncularına teşekkür ederek başlayan Sergen Yalçın, şu ifadeleri kullandı: 

- Çok zor bir deplasmanda, ağır baskı altında oynadık. İyi hazırlanmıştık. Rakibimizi iyi analiz ettik. Özellikle geçiş oyunlarını kapatmak için merkezi kapatarak önde oynadık.

- Bir an önce küme düşme hattından kurtulmak istiyoruz. Bir an önce maç kazanıp kendimizi barajın üstüne atmamız gerek.

'GALATASARAY KÖTÜ DEĞİLDİ, BİZ İYİYDİK'

- Futbolcuların ortaya koyduğu mücadeleden dolayı soyunma odasına mutlu girdim. Galatasaray kötü değildi, biz iyiydik. Seviyesi belli olan bir takımız. Söylediklerinizi yapabilseydik bugün 3. sırada olurduk veya şampiyonluğa oynardık.

- (İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel'in kadro dışı bırakılması) Ülkemizin hassas noktalarına dokunan bir olay. Hoş karşılanacak bir olay değil. Olaydan sonra oyuncuyu göndermemizle ilgili siyasetten de aradılar. Antalyaspor olarak ülkemizin hassas noktalarına dokunduğu için oyuncumuzu gönderdik. Aslında en iyi oyuncumuzu gönderdik.

- Transferi de açıp yerine hiçbir oyuncu alamadık. Madem böyle oluyor bize yukarıdan yardım etmeleri lazımdı. 'En iyi oyuncunuzu gönderdik. Size yardım edelim de bir oyuncu alın. Takımınız eksik kaldı.' deselerdi daha güzel olurdu. Antalyaspor olarak görevimizi yaptık. Sonunda sağ kenar oyuncumuz yok. Bu bölüm bizi sıkıntıya sokuyor. Antalyaspor olarak biz görevimizi yaptık ama sonucunda kenarsız oynuyoruz. O bölüm bizi sıkıntıya sokuyor. 

VAR ELEŞTİRİSİ

- Futbolun çok geri gittiğini görüyorum. Bu hiç kimse için sağlıklı bir gidişat değil. Özellikle hakem arkadaşlara bazı tavsiyelerim var. Böyle maç yönetmesinler. Özellikle VAR'dakiler böyle yönetmesinler. Ne görüyorlarsa onu çalsınlar, hata yapsınlar. Zaten hiçbir zaman lehime istemedim. Gördüklerini çalsınlar, inandığımız hakemler olsun. Hata yapmaları bizim için hiç sorun değil. Hakemler de insan. Tabii ki hata yapabilir ama maça çok iyi başlayan, çok iyi oynayan takıma 12. dakikada VAR'dan çağırıp da bunu yapamazsın. Ayıp, adama gülerler. 15 dakika çok iyi başlayıp tek kale oynayan takımı ilk yediği hücumda böyle penaltıyla mağlup başlatamazsın. Oyuncuların emeğine yazık. Oyuncular o kadar mücadele ediyor. Yürüyecek halleri yok. Yazık değil mi bu oyunculara? Masa başında oturan Özgür Yanyaka penaltı verdi. Tersi olsa verir miydi?

(SPOR SERVİSİ)