Jehezkel İsrail'de omuzlarda karşılandı

Gol sonrası hareketi nedeniyle kadro dışı bırakılan, ardından gözaltına alınıp hakkında sınır dışı verilen Antalyasporlu Jehezkel, özel uçakta döndüğü İsrail'de sevgi gösterileriyle karşılandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzonspor maçında attığı golden sonra İsrail'in Gazze'de katliama başladığı güne atıfla bileğindeki "100 days 07.10" yazısını gösteren İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel ülkesinde kahraman gibi karşılandı. 

Hareketinin ardından önce Antalyaspor'da kadro dışı bırakılan, ardından hakkında adli soruşturma başlatılıp gözaltına alınan ve hakkında sınır dışı kararı verilen Jehezkel, özel uçakla gittiği Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’nda omuzlara alınarak karşılandı.  

Jehezkel'i taşıyan uçağa havalimanında da havacılık sektöründe saygı, şeref ve şükranın göstergesi bir seremoni olarak dazenlenen su selamı töreni yapıldı. 

'SAVAŞ KARŞITI BİR İNSANIM'

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Spor Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gözaltına aldığı Jehezkel tercüman aracılığıyla verdiği ifadesinde şunları söylemişti: “Ben kimseyi kışkırtmak veya provoke etmek için bir hareket yapmadım. Savaş yanlısı bir insan değilim. Sonuçta Gazze’de esir düşmüş İsrail askerleri de var. Ben bu 100 günlük sürecin artık son bulması gerektiğine inanan biriyim. Savaşın bitmesini istiyorum. O yüzden buradaki işareti gösterdim.

Politikayla işi olmayan birisiyim. Geldiğimden beri bugüne kadar politikayla alakalı hiçbir şey yapmadım. Geldiğim günden beri de hiçbir zaman kimseye bir saygısızlık yapmadım. Dikkat çekmek istediğim nokta savaşın son bulmasıydı.”

Jehezkel daha önce de, Antalyaspor’un Gaziantepspor maçı öncesi Filistin için yapılan saygı duruşuna katılmak istememesi üzerine 1 hafta geçici olarak kadro dışı bırakılmıştı. (HABER MERKEZİ)