Serdaroğlu: Başaramazsak bu göreceğimiz son bayram

Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu, "Türk milleti ile ittifak yapacağız. Eğer başaramazsak, bu göreceğimiz Cumhuriyet Bayramı, son bayramımız olacaktır” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu, Ankara’da; partisinin il başkanları ve Genel İdare Kurulu üyeleri toplantısında, gündemi değerlendirdi. Serdaroğlu, Doğru Parti’nin Büyük Kongresi’nin en geç 19 Aralık 2021 tarihinde yapılacağını söyledi. 

Türkiye’nin tarihinin en zor dönemlerden geçtiğini belirten Serdaroğlu, şöyle konuştu:

“AK Parti, Türk Milletin hem ekonomik hem siyasal açıdan darbe üstüne darbe vurdu. Atatürk’ün kurduğu devlet, tüm kurumlarıyla birlikte çökmeye başladı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denen tek adam yönetimi ile ülkede ‘kuvvetler ayrılığı’ ilkesi bitti.”

Serdaroğlu, Irak-Suriye tezkeresini ise şöyle değerlendirdi:

“AK Parti, TBMM’ye Suriye ve Irak’a asker göndermek, yabancı askerleri ülkede kabul etmek üzere iki yıllık yetki istedi. AK Parti, MHP, İYİ Parti’nin desteğiyle yetkiyi aldı. Ülkemizin başına ne geldiyse Erdoğan-Davutoğlu-Akar-Fidan dörtlüsünün başımıza bela ettiği Suriye politikasızlığı yüzünden geldi. Ülkemize 6 milyon civarında Suriyeli girdi. 3 milyon Suriyeliyi sınırımızdaki kamplarda besliyoruz. İdlib’te 3 milyon kişi Türkiye’ye girmek için bekliyor. Türk milletine bu ağır yükü, ancak Türk Milletinin düşmanları yapar. Onların da gideceği yer, Yüce Divan’dır.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile AK Parti, ülkeyi tam bir dikta ile yönetmekten çekinmemektedir. Ne Anayasa ne yasa ne gelenek ve göreneklerimiz umurunda bile değildir. Doğru Parti, Türk milletinin yegâne ‘milli muhalefet’ partisidir. Anayasal hakkımız olan ‘eylemli muhalefet’ hareketini tüm vatan sathına yayacak ve Türk milletini ayağa kaldıracağız. Bunu yaparken, AK Parti artıklarına elbette ki yüz vermeyeceğiz ve Türk milleti ile ittifak yapacağız. Eğer başaramazsak, bu göreceğimiz Cumhuriyet Bayramı, son bayramımız olacaktır.” (ANKA)