Şenyaşarlar davası başladı: 'Fadıl 3 yıldır suçsuz yere tutuklu'

Şenyaşar ailesine dönük saldırına ilişkin açılan davanın 7'nci duruşması Malatya'da başladı. Urfa'da adalet nöbetini sürdüren anne Emine Şenyaşar "Oğlum Fadıl 3 yıldır suçsuz yere tutuklu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınlarının saldırısı sonucu üçü Şenyaşar ailesinden olmak üzere 4 kişinin öldüğü olaylarla ilgili Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 7'nci duruşması başladı. 

Ferit Şenyaşar, iş yerlerinde gerçekleşen saldırılar sonucu 4 kişinin yaşamına yitirmesine ilişkin Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 7'nci duruşmasına katılmak üzere Malatya'ya giderken, nöbetini yine saldırılarda yaralanan diğer kardeşi Mehmet Şenyaşar devraldı. Duruşmanın başladığı saatte oğlu Mehmet Şenyaşar ile Urfa Adliyesi önünde adalet arayışında olan anne Emine Şenyaşar, duruşmadan karar çıkmasını beklediklerini ifade etti.

'ÇOCUKLARIMI KATLEDENLER SERBEST'

Anne Şenyaşar, Malatya’da devam eden dava duruşmaya dair, “Oğlum Fadıl 3 yıldır suçsuz yere tutuklu, serbest bırakılmasını istiyorum. Oğluma 150 yıl ceza istiyorlar. 25 gündür burada sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Birçok kez engellendik ama yine de her seferinde buraya geldik. Dün gerçekleşen saldırıda oğlum Ferit gözlerimin önünde yerlerde sürüklendi. Çalmadığımız kapı kalmadı, en son burada oturduk ama bizi buradan da kovuyorlar. Çocuklarımı katledenler serbest, bizi değil katliamı yapanları engellemeleri gerekirdi. Biz adalet istiyoruz” şeklinde konuştu.

Malatya'daki duruşmada, dava kapsamında tutuksuz yargılanan Ferit Şenyaşar ile Yıldız ailesi müdafileri ile birlikte hazır bulundu. Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatların yansı sıra  Urfa, Diyarbakır ve Antep Barosu'na bağlı avukatlar da Şenyaşar ailesi üyeleriyle birlikte duruşmaya katıldı.

DÖRT MİLLETVEKİLİ DURUŞMADA

Duruşma öncesi adliye etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk,  Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanları Saliha Aydeniz ile Keskin Bayındır, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Ayşe Sürücü, Kemal Bülbül, Dersim Dağ ve Hasan Özgüneş duruşmayı salondan takip ediyor. 
 
Duruşmayı takip etmek isteyen basın çalışanları ise pandemi gerekçe gösterilerek salona alınmadı. 
 
Babası ve iki ağabeyini kaybettiği saldırıdan yaralı kurtulup, sonrasında tutuklanan Fadıl Şenyaşar, duruşmaya tutuklu bulunduğu Elazığ Kapalı Cezaevi'nden, Enver Yıldız ise Osmaniye Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı.
 
Kimlik tespiti ile başlayan duruşma Fadıl Şenyaşar'ın esasa ilişkin savunması ile devam ediyor. (MA)