Seçil Erzan para alırken yanında bulunan kadının kimliği tespit edilemedi

Aralarında futbolcuların bulunduğu çok sayıda kişiyi dolandıran Seçil Erzan davasında yeni bir gelişme yaşandı. Erzan’ın yanında para aldığı sırada bir kadının da olduğu ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aralarında Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve iş insanlarının da olduğu 18 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia edilen banka müdürü Seçil Erzan davasında yeni bir gelişme yaşandı. Erzan’ın dolandırdığı iş insanı İbrahim Çağlar davada müşteki olarak yer alıyor.

Milliyet'te yer alan habere göre, Çağlar’ın sekreteri Sanem O. ise davada tanık olarak yer alıyor. İbrahim Çağlar savcılıkta verdiği ifadede Seçil Erzan’a inanarak yüksek getirili fona katıldığını düşünerek 2 milyon 910 bin doları verdi. Seçil Erzan bunun karşılığında İbrahim Çağlar’a bankanın kaşesi olan ıslak imzalı bir belge verdi.

TANIK İFADESİ

Buraya kadar olan kısım Seçil Erzan ve diğer müştekiler arasında olan iletişimle neredeyse aynı. Durumu farklı bir noktaya getiren ise İbrahim Çağlar’ın sekreteri Sanem O.’nun tanık olarak savcıya verdiği ifade oldu. Sanem O. İbrahim Çağlar’ın kendisini arayarak avukatının bir çanta getireceğini, o çantayı Seçil Erzan’a teslim etmesini istediğini söyledi. Çantada para olduğunu anladığını söyleyen Sanem O., “Çanta gelince Seçil Erzan’ı arayarak çantanın geldiğini söyledim. Seçil Erzan da yolda olduğunu söyledi. Bana ofisin önünde aracı park etmek için yer olup olmadığını sordu. Ben de ofisin önünde olmadığını yan sokakta olabileceğini söyledim. Geldiklerinde çantayı aşağı indirebileceğimi söyledim” dedi.

'ARAÇTAN HİÇ İNMEDİ HİÇ KONUŞMADI'

Sanem O., Seçil Erzan’ın kendisini aramasıyla aşağı indiğini anlatarak, “Çantayı alarak Seçil Erzan’ın yanına gittim. Seçil Erzan’ın giyimi benim dikkatimi çekmişti. Çünkü giyimi mevsime göre oldukça ince bir giyimdi. Bu esnada aracın içinde başka bir kadın daha olduğunu fark ettim. Bu bayan şahıs araçtan hiçbir zaman inmedi ve konuşmadı. Bayan şahıs dikkatimi çektiği için gözlem yoluyla bayanı inceledim. Araçta bekleyen kişi tahmini olarak 35-40 yaşlarında, hafif iri yapılı, 1.70 boylarında, siyah gür ve kısa saçlı, siyah kalın kaşlı, çene kemikleri çok belirgin biriydi” dedi.

'ŞÜPHE ÇEKİCİ BİR DURUMDU'

Seçil Erzan’ın araçtaki kişinin kendisine yardım için geldiğini söylediğini anlatan Sanem O., “Ben bu durumdan tedirgin oldum. Çünkü çantada miktarını bilmediğim ancak yerinden kaldırmakta bile zorlandığım miktarda para mevcuttu. Seçil Erzan isimli şahsın bu miktardaki parayı teslim alması için yanında bir bayanla gelmesi benim için şüphe çekici bir durumdu. Ancak olayı fazla irdelemeden aldığım talimat üzerine parayı Seçil Erzan’ın geldiği arabanın arka koltuğuna ben koydum. Bu esnada da bana kimse yardım etmedi” dedi.

Tanık Sanem O.’nun bu ifadesinin ardından Seçil Erzan’ın yanında olan kadının kim olduğu polis tarafından incelemeye alındı. Müşteki İbrahim Çağlar’da paranın 13 Mart 2023 tarihinde saat 16.20 civarında verildiğini söyleyerek, “Gayrettepe/Esentepe metro durağındaki asansörlerim MOBESE kamera kayıtlarıyla da tespit edilebilir” dedi.

Ancak yapılan tüm incelemelere rağmen Seçil Erzan ile birlikte parayı almaya gelen kadının kim olduğu tespit edilemedi. (HABER MERKEZİ)