Sarkozy'e Macron diyen Anadolu Ajansı özür diledi

Anadolu Ajansı, Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin ismini görevdeki cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile karıştırdı.' Macron'un hapis cezası aldığını' bildiren ajans, düzeltme yayınladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gün içerisinde Fransa'da eski cumhurbaşkanlarından Nicolas Sarkozy'nin, 2012 seçim kampanyasını yasa dışı finanse etmekten yargılandığı davada suçlu bulunarak bir yıl hapis cezasına çarptırıldığı açıklandı. Anadolu Ajansı (AA) ise gelişmeyi 'eski Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a hapis cezası' olarak duyurdu. Ancak kısa süre sonra düzeltme paylaşıldı.

MACRON HATASI

AA'nın Twitter hesabı Fransa'nın 2007-2012 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı'nı yapmış Sarkozy'nin ismini bugün ülkenin başında bulunan Emmanuel Macron ile karıştırdı. Ajansın paylaştığı ilk paylaşımda 'Eski Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 2012'de seçim kampanyasını yasa dışı şekilde finanse etmekten suçlu bulundu' ifadeleri yer adlı.

DÜZELTME GELDİ

Fransa Cumhurbaşkanlığı makamında 2017 yılından bu yana oturmakta olan Macron'un söz konusu suçlamayla ilgisi olmadığı AA'nın bir sonraki paylaşımı ile aktarıldı. Ajans başına 'düzeltme' ibaresini ekleyerek haberin doğrusunu takipçileri ile paylaştı. (DIŞ HABERLER)