Fransa'nın eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye 1 yıl hapis cezası

Fransa'nın eski cumhurbaşkanlarından Nicolas Sarkozy, 2012 seçim kampanyasını yasa dışı yollardan finanse etmekle yargılandığı davada suçlu bulundu. Sarkozy'ye 1 yıl hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın eski cumhurbaşkanlarından Nicolas Sarkozy, 2012 seçim kampanyasını yasa dışı finanse etmekten yargılandığı davada suçlu bulunarak bir yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Sarkozy'nin cezasının elektronik gözetim altında, bir yıl ev hapsi şeklinde uygulanabileceğini açıkladı.

Sarkozy, kaybettiği 2012 seçimlerinden önce gösterişli mitingler düzenlemek için seçim yasalarını ihlal etmekle suçlanıyordu. Savcılık, Sarkozy'nin o dönem 22.5 euro olarak belirlenen üst harcama sınırının yaklaşık iki katı para harcadığını, sonrasında da bu masrafları gizlemek için yakın ilişki içinde olduğu bir halka ilişkiler şirketiyle anlaştığını belirtmişti.

Haziran ayındaki duruşmaya katılan Sarkozy ise suçlamaları reddetmiş; ikinci dönem başkanlık kampanyasının kojistik kararları veya paranın nasıl harcandığı gibi ayrıntılarla kendisinin ilgilenmediğini savunmuştu.

Mahkeme kararında ise Sarkozy'ye harcamaların yasal sınırı geçtiği konusunda bilgi verildiği ve eski cumhurbaşkanının bu konuda herhangi bir şey yapmadığı vurgulandı. (DIŞ HABERLER)