Sarıgül: Partisinden istifa eden milletvekilliğini de bırakmalı

Üç milletvekilinin CHP'den istifasını değerlendiren Mustafa Sarıgül, partiden istifa edip milletvekilliğine devam etmeyi etik bulmadığını söyledi ve "Partisinden istifa eden milletvekili, hangi parti olursa olsun, mutlaka milletvekilliğinden de istifa etmeli" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Değişim Partisi'ni kuran eski CHP'li Mustafa Sarıgül, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel'in CHP'den istifasını yorumladı. Sarıgül "Bir siyasi partinin milletvekili olarak parlamentoya gittikten sonra o siyasi partiden ayrılıp farklı çalışmalar içerisinde bulunmayı Türkiye Değişim Partisi olarak etik olarak değerlendirmiyoruz" dedi.

'VEKİLLİĞİ DE BIRAKMALILAR'

Beşiktaş'taki konutunda basın toplantısı düzenleyen Sarıgül, bir gazetecinin "CHP'den üç milletvekili istifa etti. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu yanıtladı. Sarıgül, konuyu partinin kurucularıyla değerlendirdiklerini ifade etti ve bir partiden istifa edildiği zaman milletvekilliğinden de istifayı doğru bulduklarını söyledi. Partisinin parlamento içi ve dışında etik kuralların dışına çıkmayacağını belirten Sarıgül şöyle devam etti: "Bağımsız milletvekili değilsiniz. Bağımsız olsanız istediğinizi yapabilirsiniz. Bir siyasi partinin milletvekili olarak parlamentoya gittikten sonra o siyasi partiden ayrılıp farklı çalışmalar içerisinde bulunmayı Türkiye Değişim Partisi olarak etik olarak değerlendirmiyoruz. Biz, partisinden istifa eden milletvekili, hangi parti olursa olsun, mutlaka milletvekilliğinden de istifa ederek tekrar millete dönmesi gerektiğini düşünüyoruz." 

MUHARREM İNCE, ÜÇ VEKİLİ SAVUNDU

Eski CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de CHP'deki istifalarla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapmıştı. İnce "Birileri mesajlarla ikna etmeye çalıştığı milletvekillerine 'istifalar Saray operasyonu' diyor. Kendi acizlik ve ilkesizliklerini Saraya bağlayan muhalefetle kendi beceriksizliğini 'dış güçler'e bağlayan iktidar aynı yolun yolcusudur" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Mehmet Ali Çelebi ile Hüseyin Avni Aksoy, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdardoğlu’na CHP yönetimine ilişkin eleştirilerini üç sayfalık bir mektup göndererek eleştirmişti. Kemal Kılıçdaroğlu ise "CHP Genel Başkanına mektup yazılmaz, randevu istenir, görüşülür" demişti. Kılıçdaroğlu geçtiğimiz salı günü grup toplantısının ardından Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ile Yalova Milletvekili Özcan Özel'i makamında kabul etmiş, Mehmet Ali Çelebi, “istifa edecek misiniz” sorusuna “hayır” yanıtını vermiş ve "Daha önce partimizin iktidara gelebilmesi için söylediğimiz şeyler vardı mektupta, görüş ve önerilerimizi burada kendisiyle bizzat görüştük, ifade ettik o kadar" diye eklemişti. (HABER MERKEZİ/AA)