Samsun SAMULAŞ A.Ş'de greve gidiliyor

Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı SAMULAŞ A.Ş'de örgütlü olan Demiryol-İş Sendikası, toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinden olumlu bir sonuç alamadıklarını ve greve gideceklerini duyurdu.

Grev kararının uygulamaya geçmesi halinde Samsun'da tramvay ve halk otobüslerinin seferleri duracak.
Google Haberlere Abone ol

SAMSUN - Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı SAMULAŞ A.Ş'de örgütlü olan Demiryol-İş Sendikası, grev kararı aldıklarını açıkladı. Grev kararının uygulamaya geçmesi halinde Samsun'da tramvay ve halk otobüslerinin seferleri duracak.

Demiryolu İş Sendikası Sivas Bölge Temsilcisi Murat Kütük, Samsun Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden SAMULAŞ A.Ş'de grev kararı aldıklarını ve grevin başladığı andan itibaren Samsun'da ulaşımın duracağını açıkladı.

'GÖRÜŞMELERDEN OLUMLU SONUÇ ALAMADIK'

Demiryol-İş Sendikası Sivas Bölge Temsilcisi Kütük, SAMULAŞ A.Ş. çalışanlarının haklarının verilmediğini gerekçe göstererek grev kararı aldıklarını belirterek, "Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile 1 Temmuz'dan itibaren yaptığımız toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinden olumlu bir sonuç alamadık. Çalışanların iyi niyetine rağmen tüm diyalog yolları denenmiş fakat netice alınamamıştır. Bu sebeple 30 Kasım 2020 tarihinde kanuni hakkımız olan grev kararı alınmıştır" dedi.

'BİZE GREVDEN BAŞKA YOL BIRAKMADILAR'

Alınan grev kararı ile ilgili açıklamasında "Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bir nefes alacak kadar ücreti bize çok görmüştür. Bize yasal hakkımız olan grevden başka yol bırakmamıştır" diyen Demiryolu İş Sendikası Sivas Bölge Temsilcisi Murat Kütük, açıklamasında şunları dile getirdi:

"Bizim derdimiz grev değil. Hakkımızı masada almaktır. 5 ise 4 versin ama versin. Ulaşım araçları kâr zarar kuruluşu değil, sosyal kuruluşlardır. Başkan Demir'den, grev başlamadan tekrar görüşelim demesini bekliyoruz. Eğer ki grev uygulaması başlarsa Samsun'da tramvaylar ve otobüsler Başkan Demir sesimizi duyana kadar çalışmayacaktır. SAMULAŞ çalışanları pandemi sürecinde gece gündüz pandemiyi umursamadan 4 ay eksik maaş almış, hiç şikayet etmemişlerdir."