Samsun Çevre Platformu: Halk taş ocaklarıyla iç içe yaşıyor

Samsun Çevre Platformu, taş ocağı ve maden arama sahası haline gelen Kavak ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Platform sözcüsü Özdağ “Her yer toz toprak içinde, nefes almak bile zor” dedi.

Samsun Çevre Platformu'nun incelemede bulunduğu taş ocaklarından biri
Google Haberlere Abone ol

SAMSUN - Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP), yüz ölçümünün yüzde 3'ünün taş ocakları, yüzde 15'inin ise maden arama sahası ile kaplı olduğu Kavak ilçesini ziyaret etti. SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, “Kavak halkına yaşam hakkı tanımıyor” dedi.

‘NEFES ALMAK BİLE ZOR’

Mehmet Özdağ, Çirişli’den başlayarak, Emirli, Ilıca, Karapınar, Bekdemir ve Köselli mahallelerinde sayıları beşi bulan taş ocaklarında yapılan inceleme sonucunda

Mehmet Özdağ

“Taş ocağı ve maden sahaları ormanlık alanlarda, ekili-dikili arazilerin ortasında, hatta yerleşim yerlerinin içlerinde yer alıyor. Taş ocaklarıyla, maden arama sahalarıyla iç içe yaşamak nasıl bir durum anlamaya ve hissetmeye çalıştık. Çirişli, Emirli, Ilıca, Karapınar yönünde neredeyse iki dakikada bir kamyon geçişi olduğuna ve her yerin toz toprak içerisinde kaldığına, nefes almanın bile zor olduğuna bizler de şahit olduk” diye konuştu.

‘YAŞAM HAKKINI HİÇE SAYAN YÖNETİM ANLAYIŞI VAR’

Özdağ, "Gönül belediyeciliğinin Kavak ilçesindeki karşılığının yaşam alanı gaspı, orman kıyımı, doğaya yabancılaşmış, mülkiyet hakkını ve yaşam hakkını hiçe sayan bir yönetim anlayışı olduğunu söyleyerek şunlara dikkat çekti: “Mahalle sakinlerinin AK Parti Kavak ilçe başkanının ortağı olduğunu belirttikleri Akkisan firmasının ruhsat sahasından maden çıkartan Samsun Büyükşehir Belediyesi artık vatandaşın sesine kulak vermeli ve buradaki çevre katliamından bir an önce vazgeçmelidir."  Özdağ, “Kavak halkının kendi yurtlarında, sağlıklı bir çevrede huzur içerisinde yaşama hakkına saygı duyuyoruz ve onların yanında olacağız. Samsun Valiliği’ni, Samsun Büyüksehir Belediye Başkanı ve meclis üyelerini, Kavak Belediye Başkanı ve meclis üyelerini, Kavak’ın eşsiz doğasına ve halkına sahip çıkmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı. (DUVAR)