Samandağ Belediyesi işçileri: Başkan depremi fırsata çeviriyor

Samandağ Belediyesi, işe gelmedikleri gerekçesiyle 70 çalışanının maaşını ödemedi. İşçiler, Belediye Başkanı Refik Eryılmaz'ın depremi fırsata çevirdiğini söyledi.

Samandağ Belediyesi'nden daha önce işten atılan işçiler eylem yapmıştı.
Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY - Samandağ Belediyesi işçileri, aralarında birim müdürlerinin de olduğu 70 işçisinin iki aydır maaşlarının doğru düzgün ödenmediğini belirtti. 

Bu işçiler arasında daha önce Samandağ Belediyesi’nden atılan, mahkeme kararı ile işe dönen işçiler de bulunuyor. İşçiler, belediyenin deprem sonrası işe gitmedikleri gerekçesiyle maaşlarını ödememesine tepki göstererek kendilerinin de depremzede olduğunu vurguladı. 

ENKAZDAN ÇIKAN ÇALIŞANA ‘İŞE GELECEKSİN’ DENİYOR

İşçiler, yaşadıkları durumu açtıkları sosyal medya hesabından duyurmaya çalışıyor. Adını açıklamak istemeyen bir işçi, "Enkazdan bebeğiyle çıkan kadın arkadaşa da 'işe geleceksin' deniyor. Resmi olarak 10 yaş altı çocuğu olanın şu süreçte işe gitmeme hakkı var. Kanun ortada. Kanunu çiğniyorlar. Cenazesi olan, evini taşımak zoruna kalan, ailesini güvenli yere götürmesi gereken insanlar var. Depremzedeyiz biz. 'İşe gelmedi' diye maaşımızı kesemezsin. Kaldı ki, sırf işini kaybetmemek için karısını, çocuğunu şehir dışına bırakıp, işe devam eden arkadaşımızın da maaşı yatırılmadı" dedi.

‘HAKKIMIZI İSTİYORUZ, FAZLASINI DEĞİL’

Belediye Başkanı Refik Eryılmaz'ın depremi fırsat bilerek, depremzede çalışanlara mobbing uyguladığını ifade eden işçi, belediye binasının depremde yıkıldığını, belediye işleri için üç tane konteyner kurulduğunu, zabıta ve imar müdürlüklerinin aktif olduğunu, diğer birimlerin olmadığını, çalışacak bir alanları olmamasına rağmen mesul tutulduklarını söyledi.

Şu an işten çıkarmanın yasak olduğunu, Belediye Başkanı Eryılmaz'ın bu nedenle işten çıkarma yapamadığını ama yıldırma politikası güttüğünü belirten işçi şöyle devam etti: "Bize her zaman mobbing vardı. İstemediği işçileri atıl yerlere gönderiyordu. İnsanlar ölmüş, büyük felaket yaşamışız ama belediye başkanı liste tutup, depremi fırsata çevirdi. Muhasebeye 'şikâyet edeceğiz' dememize rağmen 'istediğiniz yere gidin, sistem yok' deriz cevabı verildi. Sistem herkese var da 70 kişiye mi yok? Hakkımızı istiyoruz, fazlarını değil. Birçok belediye çalışanına maaşın yanında ikramiye de verdi. Bizimki kasası dolu olmasına rağmen maaşımızı ödemiyor."