İşten atılan Samandağ Belediyesi işçileri: Yargı kararına rağmen işe dönemiyoruz

İşten atılan Samandağ Belediyesi işçileri yürüyüş yaparak, belediye önünde açıklama yaptı. Mahkeme karına rağmen ikinci defa işten atılan işçiler, işlerine geri dönmek istiyor.

İşten atılan Samanda Belediyesi işçileri, belediye önünde bir araya geldi.
Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY - Hatay'da Samandağ Belediyesi’nde mahkemeyi kazanmalarına rağmen Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın kararıyla işlerine son verilen Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜMBEL-SEN) üyesi 6 sözleşmeli belediye işçisi, bugün 13.30’da Abdullah Cömert Parkı’nda toplanarak belediye önüne yürüdü.

Belediye önünde açıklamayı işten atılan işçilerden Gülşah Değiştirici okudu. Samandağ Belediyesi’nde sözleşmeli çalıştıklarını ve sözleşmelerinin yenilenmediğini söyleyen Değiştirici, mahkeme kararıyla işlerine döndükten 8 ay sonra devam eden hukuki sürece rağmen tekrar işten atıldıklarını belirtti.

‘EMEKÇİ İLE NEDEN HESAPLAŞIYORSUNUZ?’

Değiştirici, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın kendilerini antidemokratik, hukuk dışı ve keyfi bir şekilde işten çıkardığını, mahkeme kararıyla işe iade edilmelerine rağmen mobbing uygulayarak, sürgüne gönderdiğini, istifaya zorladığını söyledi.

Değiştirici, “Belediye Başkanı bundan sonuç alamayınca 22 Aralık 2021 tarihinde yargı kararına aykırı bir şekilde işimize bir kez daha tek taraflı şekilde son verdi. Her gün zamların olduğu bir süreçte işimize son verilmesi iş ve yaşam güvencemize yönelik bir saldırı ve vicdansızlıktır. Hani CHP olarak herkesle helalleşecektiniz? Emekçi ile neden hesaplaşıyorsunuz?” diye konuştu.

İŞÇİLER KILIÇDAROĞLU’NA SESLENDİ: HESAP SORUN

Samandağ halkına layıkıyla hizmet etmeyi amaçladıklarını ifade eden Değiştirici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şu çağrıyı yaptı:

“CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerden önce namus sözü verdiniz. Millete 'Hiçbir belediye başkanımız kimsenin ekmeğiyle, aşıyla, işiyle oynamayacak. Garantisi benim, varsa bir şey bana gelin' dediniz. Samandağ Belediye Başkanı, 6 kişinin eline tutanak tutuşturup iş âkitlerini ikinci kez feshetti. Sözünüzün arkasında durun, emek düşmanı belediye başkanlarından hesap sorun.”