Mahkeme kararını yok sayan Samandağ Belediyesi 6 işçiyi işten çıkardı

Samandağ Belediyesi’nde çalışan 6 işçi dün ‘performans düşüklüğü’ gerekçesi ile işten çıkarıldı. Çıkarılan işçiler, 2019 yılında da işten çıkarılmış, 2021 Nisan’da mahkeme kararıyla işe geri dönmüştü.

Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY - Hatay Samandağ Belediye’sinde çalışan 6 işçi mahkeme süreciyle geri döndükleri işlerinden dün ‘performans düşüklüğü’ gerekçe gösterilerek çıkarıldılar. Belediyenin çeşitli birimlerinde çalışan 21 işçi 2019 Kasım ayında “Hizmetin gerektiği pozisyona ihtiyaç kalmamıştır” denilerek işten çıkarılmıştı. İşçiler itiraz edince, bir süre sonra 8 işçi tekrar işe alındı, 3 işçi taşerona ikna edildi, işçilerden 10’u ise mahkemeye başvuru yaptı. Mahkemeye giden 10 işçiden 7’si işe iade davasını kazandı, 3 işçinin dava süreci ise devam ediyor. Davayı kazanan 7 işçi 2021 Nisan ayında tekrar işe geri döndü. 7 işçiden 6'sı işe dönükten 8 ay sonra dün ‘performans düşüklüğü’ gerekçesi ile yeniden işten çıkarıldı.

'İŞE İADE EDİLMEMİZE İTİRAZ EDİLDİ'

Kenan Kahiloğulları

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın hiçbir zaman mahkeme kararına uymadığının altını çizen işten atılan işçilerden Kenan Kahiloğulları, “Başkan, nisan ayında mahkemeyi kazandığımızda dahi bizi işe almak istemedi. 'Mahkeme kararını tanımıyor' diye şikâyet ettik, mecburen aldı. Biz işe geri dönünce bölge mahkemesine itirazda bulundular. Bölge mahkemesinden cevap gelmeden de işten attılar. Bu hukuksuzluğa karşı sonuna kadara hakkımızı arayacağız” dedi.

'MOBBİNGE MARUZ KALDIK'

İşe geri döndüklerinden beri de mobbinge maruz kaldıklarını vurgulayan Kahiloğulları, belediyede sosyolog unvanında çalıştığını, önce park bahçelerde sahaya verildiğini, bu alanı kabul etmeyince evine uzak bir alan olan Yaylıca’da atıl kalan çok amaçlı salona verdiklerini söyledi.

'BELEDİYE BAŞKANINI DEVİRECEĞİMİZ İDDİA EDİLDİ'

Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın kendisinden önceki dönem Belediye Başkanı Mithat Nehir’in kadrosundan olduğu gerekçesiyle kendilerini belediyede istemediğinin altını çizen Kahiloğulları, “İlk işten atmak istediğinde hakkımızda karalama kampanyası yapıldı. Sahte sosyal medya hesaplarından belediyeyi kötülediğimize dair yazılar, yine sahte WhatsApp yazışmaları uydurularak, belediye başkanını devirmeye çalıştığımız iddia edildi. Mahkeme bizi haklı buldu, işe iade edildik” şeklinde konuştu.

'İŞİMİZE GERİ DÖNENE DEK MÜCADELE EDECEĞİZ'

Kendilerinin işten atıldığı gün Başkan Eryılmaz’ın izin kullandığını, kararı meclis üyesi bir kadının imzaladığını aktaran Kenan Kahiloğulları, kendilerine karardan Refik Eryılmaz’ın haberi olmadığının söylendiğini belirterek, devamla şunları söyledi: “Bize yeni başlayan meclis üyesinin hatalı iş yaptığını söylediler. Düzeltin o zaman dediğimizde ‘İmza atılmış bir defa düzeltemeyiz’ denildi. İşten atılmamızı doğru bulmayan birçok meclis üyesi var ama Refik Eryılmaz’ın kimseyi dinlemediğini söylüyorlar. Biz geçen sene Ankara’ya CHP yönetimi ile de konuşmaya gittik. Seyit Torun, ‘Belediye Başkanları bizi dinlemiyor, kafalarına göre davranıyor şimdilik bir şey yapamayız’ dedi. Yeniden dava sürecini başlatacağız. Kimse kafasına göre davranamaz. İşimize geri dönene kadar mücadelemiz sürecek.”