Saldırıya uğrayan gazeteci Güngör Arslan'ın videosu ortaya çıktı: 'Öldürülen ne ilk ne de son gazeteci olacağım'

Daha önce pek çok kez saldırı düzenlenen gazeteci Güngör Arslan, katledildi. Arslan 4 yıl önce, "Saldırılan, cezaevine giren, silahla öldürülen ne ilk gazeteci benim ne de son ben olacağım" demişti.

Google Haberlere Abone ol

Cansu Albayrak

DUVAR - Kocaeli'de, Ses Kocaeli isimli internet haber sitesinin sahibi Güngör Arslan, silahlı saldırıda öldürüldü. Arslan, 4 yıl önce de başka bir saldırıya uğramıştı. Gazeteci, bu saldırı sonrası bir video çekerek, “Öldürülen ne ilk ne de son gazeteci olacağım” demişti.

'PEK ÇOK YERDE SİLAHLI SALDIRI VE SUİKAST GİRİŞİME MARUZ KALDIM'

Güngör Arslan

Arslan videosunda, “Hepinizin bildiği gibi ben gazeteciyim. Bu kentte yaklaşık 30 yıla yaklaşan sürede gazetecilik yapıyorum. Yaptığım başka bir iş yok. Bu ülkede gazetecilik mesleğini yaptığınız zaman başına gelecekler aşağı yukarı belli. Bu ülkede gazeteci olduğu için saldırıya uğrayan, cezaevine giren, silahla öldürülen ne ilk gazeteci benim ne de son gazeteci ben olacağım. Bu ülkede Abdi İpekçi’ler Uğur Mumcu’lar öldürüldü, onlarca gazeteci cezaevinde yattı, yatıyor. Onlarca, yüzlerce gazeteci de fiziki saldırıya maruz kaldı, ben de onlardan bir tanesiyim. Ben de böyle bir saldırıya dün akşam maruz kaldım. Bu benim başıma gelen ilk saldırı değil; daha önce pek çok yerde silahlı saldırı ve suikast girişime maruz kaldım. Bundan sonra da mutlaka bunlar başıma gelecek. Sebebi de şu; gazetecilik mesleğimi yapmaya çalışıyorum. Ben bugün de yazdım yarın da yazmaya devam edeceğim" ifadelerini kullanmıştı.

FAİLDEN ÇELİŞKİLİ İFADELER

Ramazan Özkan

Dünkü saldırıda ise 21 yaşındaki fail Ramazan Özkan, saat 15.00’de İzmit Cedit Mahallesi’nde bulunan Ses Kocaeli Gazetesi’ne geldi. Haber konusunda başlayan tartışma sonrası Ramazan Özkangazeteci Güngör Arslan’a 3 el ateş etti.

Yaralanan Arslan Kocaeli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İki kez kalbi duran gazeteci kalp masajı ile hayata döndürüldü. Ancak bu müdahaleler de yetersiz kaldı ve Arslan 16.30’da vefat etti. Arslan’ın faili Ramazan Özkanise saat 18.00 sıralarında gözaltına alındı. Özkan, ilk ifadesinde Arslan’a yazdığı bir yazıdan dolayı saldırdığını söylerken daha sonra cezaevine girmek için cinayet işlediğini belirtti. Evrensel'in aktardığına göre ise Ramazan Ö, kendisine "Seni çok rahat ettireceğiz" diyen kişilerin talimatıyla gazeteci Arslan'ı öldürdü. 21 yaşındaki Özkan’ın sorgu işlemleri devam ederken cinayetle ilgili tüm bağlantıların incelenmesi için geniş kapsamlı soruşturma başlatıldı.

15 TEMMUZ’DA GAZETESİNE KİLİT VURULDU

16 Nisan 1962 tarihinde İzmit’te dünyaya gelen Güngör Arslan, 1986 yılında Kocaeli Gazetesi’nde meslek hayatına atılmıştı. Arslan, kısa sürede gazetenin genel yayın yönetmenliğine kadar yükseldi. 1988, 1990 ve 2006 yıllarında Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde yönetim kurulu üyeliği yaptı. Arslan daha sonra Bizim Kocaeli’yi kurdu. Şu an Kocaeli basınında görev yapan birçok isim de bu gazeteden geçti. Ancak Bizim Kocaeli Gazetesi’nin kapısına 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kilit vuruldu. Kendisini sosyal demokrat olarak tanımlayan gazeteci Güngör Arslan, FETÖ şüphelisi olarak gözaltına alınmış ve yargılama sonrasında beraat etmişti. Arslan’ın bu yargılama sonucu gazetesine ve mal varlığına el konuldu.

188 GÜN CEZAEVİNDE KALDI

Gazeteci Arslan 21 Mart 2021’de ise tehdit ve şantaj iddiaları sebebiyle gözaltına alındı ve tutuklandı. 188 gün cezaevinde kalan Arslan 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada tahliye edildi. Güngör Arslan’a daha önce de benzer suçlamalar yapıldı. Arslan, 2011 yılında Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti yönetimine köşesinden hakaretler ettiği gerekçesiyle üyelikten ihraç edildi.

Gazeteci Arslan’ın son dönemlerde en çok yazdığı konular, kamu ihalelerindeki usulsüzlükler, yolsuzluklar ve kent genelindeki tefecilerin ifşası üzerineydi. Arslan, dostlarına, "Ben kurşunla öleceğim. Başka türlüsü bana yakışmaz" diyordu.

ARSLAN’A VEDA

Arslan, bugün Fevziye’de kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Arslan’ın cenaze töreninde Fevziye Camii’nin avlusu doldu taştı. Siyasi, iş insanı, gazeteci, muhtar gibi birçok meslekten vatandaşın katıldığı cenaze töreni oldukça kalabalıktı. Arslan cenaze töreninin ardından Bağçeşme Mezarlığı’nda toprağa verildi

Cinayetin aydınlatılması için çalışmalar sürüyor. (HABER MERKEZİ)