Salda Gölü Koruma Derneği: 'Salda köyünün kanalizasyonu göle akıyor'

'Millet bahçesi' inşaatının sürdüğü 'Türkiye'nin Maldivleri' Salda Gölü tehlike altında. Yerleşim yerlerinin kanalizasyonlarının göle aktığını söyleyen Salda Gölü Koruma Derneği, tam koruma istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Masmavi suları, inci gibi kumları nedeniyle 'Türkiye'nin Maldivleri' olarak bilinen Salda gölü alarm veriyor. Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan ve son aylarda tüm Türkiye'nin dikkatini çekmesinin ardından 'Millet Bahçesi' inşaatının başladığı göl tartışmaların da odağında.

Göl ve çevresinin 'tam koruma alanı' ilan edilmesini isteyen Salda Gölü Koruma Derneği, "Salda Gölü; su seviyesi, su temizliği, göl ve çevresindeki doğal yaşam korunmalıdır. Gölün bekası ve kamu yararı için göl kenarında hiçbir yapılaşmaya izin verilmemelidir. Millet bahçesi değil tam koruma" diyor.

Yetkililer 'Salda'nın korunacağını' söylüyor, ancak Derneğin Twitter hesabından yayınlanan fotoğraflar bunun tam aksi yönde. Derneğin hesabından şu tweetler paylaşıldı:

'KANALİZASYON AÇIKTAN AKIYOR'

"Yetkililer Salda Gölü’nün suyunun A kalite, içme suyuna yakın olduğunu söylüyorlar. Ancak Salda Köyünün kanalizasyon suyu halen göle akıyor."

'İÇME SUYUNA YAKIN KALİTEDE DİYEN YETKİLİLER GELİP BİR BARDAK İÇSİN'

"Yetkililer, Salda Gölü’nün suyunun içme suyuna yakın kalitede olduğunu söylüyor. İddia sahipleri, derenin gölle birleştiği bu noktadan bir bardak su içsinler."