Pandeminin tek panzehri: Dayanışma

Hayata Destek Derneği, insanlığın tarih boyunca yaşadığı salgınları ve bu mücadelelerden çıkan dersleri gösteren bir infografik hazırladı. Infografiğin sunumunda "Bu küresel afeti aşmanın yolları belki de tarihte, insanlık deneyiminde saklı. Ve deneyimimiz, toplumun her kesiminin dayanışma içinde hareket etmesinin en etkin ilaç olduğunu gösteriyor" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hayata Destek Derneği, tarih boyunca yaşanan pandemiler ve insanlığın zorlu süreçlerden çıkardığı dersleri infografik olarak hazırladı. Ceyla Altındiş ve Ekin Çalıcı Kıyak tarafından hazırlanan infografikte milyonlarca kişinin hayatına mal olan salgınların toplumlarda yarattığı tahribat da anlatılıyor.

M.Ö. 430'daki Atina Vebası  ile başlayan infografikte, Justinianus Vebası, Kara Ölüm (hıyarcıklı veba),  kolera salgınları, çiçek hastalığı, İspanyol Gribi, SARS, MERS, ebola, verem, AIDS gibi onlarca hastalıkla nasıl başedildiği ve bu sırada gelişen salgınla mücadele yöntemleri görseller eşliğinde yer alıyor. Infografikte, tamamen uydurma bir hastalık  sayesinde bir grup Yahudinin Nazi katliamından nasıl kurtulduğu da anlatılıyor.

İÇERİĞİN TAMAMINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN...