Bilkent Şehir Hastanesi çalışmaya başladıktan bir ay sonra açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Şubat’ta faaliyete giren Bilkent Şehir Hastanesi'ni 14 Mart'ta açacaklarını duyurdu. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, hastanede birçok eksik olduğunu söyleyerek, "Bilkent Şehir Hastanesi'ne günde 50 bin kişi giriş çıkış yapacak, Eskişehir yolu felç olacak. Hastanede bir yerden bir yere ulaşmak başlı başına dert" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın Altındağ ilçesinde düzenlenen toplu açılış töreninde Bilkent Şehir Hastanesi'nin 14 Mart'ta resmi açılışını yapılacağını söyledi. Ancak hastane zaten tören yapılmadan  faaliyete girdi. Sağlık Bakanlığı tarafından Ankaralılara gönderilen mesajda, "Sayın vatandaşımız, Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sunulan hizmetlerimizin tamamı 11 Şubat 2019 tarihi itibariyle Ankara Şehir Hastanesi'nde sürdürecektir. Ankara Şehir Hastanesi'ne ulaşım Tarım Bakanlığı metro istasyonundan hareket eden ring otobüsleriyle mümkündür" denildi.

TREN KAZASINI HATIRLATTI

Durumu değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Etlik ve Bilkent Şehir Hastanesini, "Ankara’nın plansızlığına örnek yapılaşmalar" diye nitelendirerek, "Bilkent Şehir hastanesinin daha tamamlanmayan birçok şeyi varken, 14 Martta seçim için açılacak olması ise bize sinyalizasyonu olmadan açılan yüksek hızlı treni ve oradaki kazayı hatırlattı. 14 Mart gibi Tıp bayramında açılması ise çok manidar. Sağlık sistemimizi alt üst eden, hayatımızı zehir edecek şehir hastanesinin mali, ekonomik boyutu sağlık bütçemizde bir kara delik oluşturacaktır. Şehir hastanelerinden bir an önce vazgeçilmesi ve kent merkezindeki hastanelerin yeniden açılması zorunluluktur" diye konuştu.

'İNSANLAR YOLDA ÖLEBİLİR'

Candan hastanenin ulaşım sıkıntısını şöyle anlattı: "İnsanlar yollarda hastaneye ulaşamadan yaşamlarını kaybedebilir. Otobüs ringleri ile bu durum çözülemez. O hastanelerin yapılması çok büyük hatadır. Kent merkezindeki kısa zamanda yürüyerek bile ulaşılacak Numune Hastanesi, Yüksek İhtisas Hastanesi gibi köklü hastaneleri de kapatarak Bilkent Şehir Hastanesine taşıdılar."

GÜNDE 50 BİN KİŞİ

"Bilkent Şehir Hastanesi'ne günde 50 bin kişi giriş çıkış yapacak, Eskişehir yolu felç olacak. Hastanede bir yerden bir yere ulaşmak başlı başına dert. İnsan sağlığını hiçe sayan, doktorla hasta arasındaki ilişkiyi mekanikleştiren, hem metrekare bazında hem de hastanenin işletme sistemi açısından baktığımızda tıbbi ve etik kurallara aykırı olan bir süreçle karşı karşıyayken bir de kenti kullanılmaz hale getirecek bu hastaneler hayatımız zehir edecek."