Protez saç için araştırma yaparken nelere dikkat edilmeli?

Protez saç uzmanı Mustafa Kemal Çiçek, protez saç için araştırma yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Google Haberlere Abone ol

Mustafa Kemal Çiçek, saç dökülmesinin günümüzde erkekler ve kadınların sorunlarından biri olduğunu söyledi. Çiçek, saç dökülmesinin sebepleri hakkında, Yaşam kalitesi, genetik yapı, stres veya hormon bozuklukları ve beslenme sebeplerinden dolayı saç dökülmesi olmaktadır. Türkiye’de erkeklerin yüzde 60’ı, kadınların ise yaklaşık yüzde 20’u bu sorun ile karşı karşıyadır. Saç ekiminin yetersiz kaldığı durumlarda  Tek ve etkin ağrısız cerrahi müdahale olmadan yapılan saçlandırma yöntemi protez saç dedi.

Saç dökülmesinin kişilerin psikolojisini olumsuz etkilediğini bu durumda yapılması gereken eski saçlarınıza nasıl kavuşmanız gerektiğini bilmeniz gereki. Sayın Çiçek ağrısız ve cerrahi müdahale olmadan gerçek doğal görünümlü saçlar için protez saç öneriyor.

Protez saç artık ayıp değil. Çünkü günümüzde birçok ünlü protez saç yaptırmakta bunu TV ve Videolarda yaptırdığını belirtmektedir.

Not: Kesinlikle kurumsal firmaya yaptırın, doğal protez saç tercih edin, özel tasarım, ve firma garantisi isteyin, ₺ ile satın alın, daha önce protez saç yaptırmış kişi ile konuşun.

Protez saç yaptırırken en önemli dikkat edilmesi gereken noktalar.

Kişi yüzüne uygun tasarım yaptırmalı. Çünkü hazır kalıp saçlar olumsuz sonuçlar verebilir.

.

Hazır Kalıp Nedir?

Hazır kalıp protez saçın Uzak Doğu’dan kilo ile belirli kafa numaralara göre satın aldığı saçlardır. Bu saçların içerisinden yüzünüze uygun tasarım çıkma şansı %20 dir.

Protez saç yaptıracak kişi kendine özgü model ve saçı seçebilir.

Kişiye özel protez saç nedir?

Kişi protez saç yaptırmaya karar verdikten sonra yaptırdığı yerde uzmanlar tarafından saç analizi yapılır. Saçın açık olan bölgesine özel çizim ve kalıp alınır, saç örneği alınır, saçın içindeki beyazlık varsa % oranı belirlenir, kişinin saç rengi ve dalga, kıvrım gibi özellikler sipariş föyüne eklenerek yurtdışındaki protez saç üretim merkezine gönderilir.

Hazır kalıp saçlar aynı gün içerisinde teslim edilir. Ama kişiye özel tasarım Uzak Doğu’daki fabrikadan 3-4 ay içerisinde gelir.

Kişiye özel tasarım olup olmadığını nasıl anlarım?

Fabrikadan gelen size özel tasarım protez saç içerisinde arka kısımda sizin adınız yazması gerekiyor. Hazır kalıpta bu yoktur.

Lokal protez saç uygulaması var mı?

Kişilerin saç açıklık durumuna göre dökülen bölge korunarak sadece açık olan kısma özel tasarım yapılarak çalışma yapılır.

Protez saç ömrü ne kadar?

Kaliteli protez saç ömür genelde 2 yıla kadardır. Ama kişinin kullanımına ve saçın kalitesine göre değişir. Merdiven altı firmalarda veya internette ucuz fiyata satılan protez saçların ömrü ile ilgili bir yorum yapmak zor.

Kendimize sormamız lazım acaba neden ucuz? Tercih sizin.

Protez saç fiyatları neden farklı? Şimdi hazır kalıp ve kişiye özel tasarım fiyatları etkiler?

Hazır kalıp protez saçlar kalitesine göre değişir. 600 ₺ ile 2500 ₺ arasında piyasada satılmakta.

Kişiye özel tasarımlar kişinin saç açıklığına göre 3000 – 5000 arasındadır. Neden komple kel olan birinin saç açıklığı ile bölgesel kellik yaşayan birinin saç açıklığı aynı fiyat olmaz.

Ne olursa olsun hazır kalıp protez saç dahi alsanız kurumsal firmalardan alınız. Marketten elma, armut değil ki her yerden alınsın.

İmajınız, psikolojiniz zedelenmesin.

Her protez saç gerçek ve doğal değildir.

Protez saç doğal mı? Doğal protez saçı nasıl anlarım?

Doğal protez saçı anlamanız için saçı elinize aldığınızda ve taradığınızda belli olur. Öncelikle fabrikalarda ince hava geçiren bir yapı üzerine tek düğüm ve çift düğüm olarak ekilir.

Çift düğüm saçın dökülmesi ile tek düğüm saçın dökülmesi bir olmaz.

Saçın taranırken dökülmemesi ve elinizle tarar gibi yaptığınızda birbirine girmemeli aşağı doğru kayması

Gerçek insan saçı olmalı.

Protez kaşıntı yapar mı?

Protez saçı ilk yaptırdığımızda ilk 3 ayda deri ile saçın birbirine alışma döneminde kaşıntı yapabilir. Ama kesinlikle kalıcı değil ve geçiyor. Alerjik bir durumunuz yoksa.

Protez saç kolay taranır ve yıkanır mı?

Eğer kaliteli protez saç ise kolay taranır ve düğümlenmez.

Protez saçı yıkarken dikkat edilmesi gereken bazı işlemler var. Lütfen firmanızdan eğitim alınız. Kaliteli protez saç kolay yıkanır.

Protez saçta marka var  mı?

Firmalar protez saç a belirli isimler vermişlerdir. Kendi markalarını yaratmışlardır.

Unutmayın protez saç protez saçtır.

Detaylar ve ayrıntılı bilgi için lütfen hairlife.com.tr ziyaret ediniz.

İLANDIR.