Sağlık-Sen ilk kreşi Urfa'da açtı: 'Ülke geneline yayacağız'

Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarının çocukları için Türkiye'deki ilk kreşini Urfa’nın Karaköprü ilçesinde açtı. Sendikanın amacı, projeyi ülke geneline yaymak.

Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

URFA - Milyonlarca çalışanın kreş ihtiyacı her geçen gün artarken nöbet sistemi ile çalışan sağlıkçılar için kreş, elzem bir talep haline geldi. Urfa’da da Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Karaköprü ilçesinde bu ihtiyaca yönelik önemli bir adım attı.

Ülke genelinde sağlıkçıların çocukları için kreşler açmayı planlayan Sağlık-Sen ilk kreşi Karaköprü’deki Ali Baba Mahallesi'nde açtı. 8 Mart’ta hizmete giren kreşe şimdiye kadar 20 sağlık çalışanı çocuğunu gönderdi.

Sağlık-Sen Urfa Şube Başkanı Abdulkadir Yabir

'TALEP OLURSA YENİLERİNİ AÇACAĞIZ'

Kreş ihtiyacına dair konuşan Sağlık-Sen Urfa Şube Başkanı Abdulkadir Yabir, “Sağlık çalışanlarının çalıştığı kurumların çoğunda kreş yok. Hatta tamamına yakında kreş yok. Sağlık çalışanının yıllardır bakanlıktan istediği ve toplu sözleşmelerde de yer alan ama gerçekleşmeyen bir durumdu. Biz de bunun olabileceğini gösterebilmek için Sağlık-Sen Genel Merkezi ile beraber bir kreş açtık” diye konuştu.

İyi kalitede ama düşük fiyata kreş hizmeti vermek istediklerini söyleyen Yabir, “İlkini Şanlıurfa'da açmış bulunduk, devamı da gelecek, amacımız Türkiye'ye yayılması” dedi.

Açtıkları kreşle ilgili bilgi veren Yabir, “Kreşimiz 80 kişi kapasiteli. Yavaş yavaş dolacak. Eğer talep olursa yenilerini açacağız. Şu anda piyasadaki en ucuz kreş 7 bin lira ile 10 bi  lira arasında. Biz ise kreşimizde her şey dahil 4 bin lira ücret belirledik. Buna, öğretmen ücretleri, kırtasiye ücretleri, yeme içme ücretleri dahil” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler Urfa Sağlık-Sen kreş