Urfa’da hastanelerde yoğunluk: Testlere yeniden başlanmalı

Urfa’da salgın hastalıklar nedeniyle acil servislerde yoğunluk yaşanıyor. Hekim eksikliğine dikkat çeken Tabip Odası Başkanı Dr. Bulut Ezer, yeniden Covid-19 testi yapılması gerektiğini vurguladı.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Ülke genelinde salgın hastalıklarda yoğunluk yaşanıyor. Kalabalık bir nüfusa sahip olan ve halihazırda hekim eksikliği bulunan Urfa’da da yoğunluk kendini hissettiriyor.

Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Dr. Bulut Ezer, il ve ilçelerde büyük yoğunluk yaşandığını belirterek “Urfa genelinde bir hekim eksikliği var. Acillerin durumu zaten sıkıntılı. Acillerde bir yığılma oluşuyor. Çok hasta bakılmasıyla övünen bir sağlık politikamız var ve bu politikaların uygulanmaması nedeniyle yığılmalar ve sıkışmalar maalesef artmış durumda” diye konuştu.

Şanlıurfa Tabipleri Odası Başkanı Dr. Bulut Ezer

‘COVİD SALGINI DEVAM EDİYOR’

Dönemsel gribal ve viral enfeksiyonların yaşandığını ifade eden Dr. Ezer “Bu hastalıkların ciddi arttığı bir dönem ve zaten Covid-19 salgını halen devam ediyor. Farklı varyantlar olduğu bir durum var ve salgının yoğunlaştığı bir dönem yaşıyoruz. Bununla ilgili net ayrımın yapılması gerekiyor. Fakat bir test politikası olmadığı için hekim arkadaşlarımız maalesef ayıramıyorlar” ifadelerini kullandı.

'YOĞUN BAKIMA YATIŞLARDA ARTIŞ VAR'

Ezer yoğun bakıma ihtiyacı olan artan hasta sayısında artış olduğunu belirterek “Solunum yolu enfeksiyonu sonucu zatürreye dönüşen hasta sayısında ciddi bir artış var, aşağı yukarı yüzde 30'lara varan bir artış. Bu, dönemsel sorun ciddi derecede acillerde yığılmalara sebep oluyor. Yoğun bakım ihtiyacının artmasına neden oluyor” dedi.

‘MASKE İHTİYACININ TEKRAR GÜNDEME GETİRİLMESİ GEREKİYOR’

Yoğunluğun önümüzdeki günlerde daha artacağını ve sağlık sistemi üzerinde ciddi bir yük oluşturacağını kaydeden Ezer “Mutlaka toplu alanlarda maske kullanımının tekrar hayata geçirilmesi gerekiyor. Bunun Sağlık Bakanlığı tarafından yapılması gerekiyor. Şu an bir tıkanıklık durumu olduğu söylenebilir. Çünkü biz Covid’i tamamen ortadan kaldırmadık, sadece yoğunluğunu azalttık. Mutlaka dönemin ihtiyacına göre sağlık yöneticilerinin bu duruma müdahale etmesi lazım. Özellikle maske ve test politikasının devreye konması gerekiyor” diye konuştu.

‘URFA GENELİNDE HEKİM EKSİKLİĞİ VAR’

Hekim eksikliği nedeniyle hastanelerdeki yoğunluğun daha da hissedilir hale geldiğine dikkat çeken Ezer “Şu anda arkadaşlarımız 600 hasta bakarken, acilde 900'e varan yığılmaların olduğunu söylüyorlar” dedi.

Yılın bu döneminde hasta sayısında zaten artış yaşandığını ancak bu yıl mevcut yoğunluğun üzerine yüzde 20’ye varan bir yoğunluk olduğunu belirten Ezer yoğunluğu azaltacak doğru politikaların hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.