Sağkan'dan 'avukat intiharları' açıklaması: TBMM'nin reddettiği komisyonu biz kuracağız

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, 18 günde 2 avukatın intihar ettiğine dikkat çekti ve TBMM’de talep ettikleri komisyonun kurulmamasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, TBMM’de avukat intiharlarının araştırılması için talep ettikleri komisyonun reddedildiği 18 günde 2 avukatın intihar ettiğini söyledi. Sağkan, Meclis’te kurulmayan komisyonun TBB bünyesinde kurulacağını duyurdu.

Türkiye Barolar Birliği heyeti 5 Nisan Avukatlar Günü kapsamında geçtiğimiz haftalarda TBMM’de siyasi parti temsilcilerini ziyaret etti.

AK Parti, CHP, İYİ Parti ve HDP’nin grup başkanvekilleri ile görüşen TBB heyeti, avukat intiharları, şiddet olayları ve sosyo-ekonomik sorunların araştırılması için Meclis’te komisyon kurulmasını talep etti.

'AVUKAT İNTİHARLARINI ARAŞTIRMAKTAN KAÇINANLARA RAĞMEN KOMİSYONU KURACAĞIZ'

Aradan geçen süreçte herhangi bir adım atılmamasına tepki gösteren Erinç Sağkan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, “Komisyon kurulması talebimiz reddedileli 18 gün oldu. 18 günde iki meslektaşımız intihar etti” dedi.

Sağkan, yaptığı paylaşımda, “Avukat intiharlarının arkasında yatan sebepleri ortaya koymaktan kaçınanlara rağmen o komisyonu kendimiz kurup sonuçları kamuoyu ile paylaşacağız” ifadelerine yer verdi. (DUVAR)