Saadet Partisi: Karamollaoğlu'nun açıklamalarını ısrarla çarpıtma gayreti var

SAADET Sözcüsü Aydın “Karamollaoğlu’nun açıklamaları üzerinden bazı çevrelerin ısrarla çarpıtma gayreti görülmektedir” dedi, Yeniden Refah Partisi’nin kapatılması için başvuru yapmadıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Saadet Partisi (SAADET) Parti Sözcüsü Birol Aydın, Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay'ın dün yayınlanan yazısında yer verdiği Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nun sözlerine dair yazılı açıklama yaptı.

Temel Karamollaoğlu'nun açıklamalar üzerinden birtakım yanlış anlaşılmaların yaşandığı ve bazı çevreler tarafından da çarpıtılmaya çalışıldığını söyleyen Birol Aydın, “Öncelikle bu açıklamalar kamuoyunda anlaşıldığı gibi bir röportaj çerçevesinde yapılmamıştır. Sn. Mustafa Balbay, hafta sonu Genel Merkezimize bir ziyaret gerçekleştirmiş ve Genel Başkanımızla uzunca bir sohbette bulunmuştur. Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan metnin dilinden de anlaşılacağı üzere Sn. Balbay, bu sohbetten edindiği izlenimleri yazmıştır” ifadelerini kullandı.

'YENİDEN REFAH PARTİSİ’NİN KAPATILMASI İÇİN BAŞVURUDA BULUNULMAMIŞTIR'

Yeniden Refah Partisi’nin kapatılması için girişimde bulmadıklarını belirten Aydın, “Öncelikle Yeniden Refah Partisi’nin kapatılması gibi bir başvuruda bulunulmamıştır; zaten bunun hukuken mümkün olmayacağı da herkesin malûmudur. Genel Başkanımızın ifade ettiği husus, yıllarca bizim kullandığımız ve şimdilerde Yeniden Refah Partisi’nin Genel Merkez binası olarak kullanılan binanın haksız ve hukuksuz bir şekilde tahliye edilmesi ile alakalı devam eden mahkeme süreçleridir” dedi.

'MEHMET UÇUM’UN AÇIKLAMASINI HAYRETLE KARŞILADIK'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un, Karamollaoğlu'nun “Başında söyledik: yüzde 50+1 yanlış, sistem yanlış. İşin başında bize Mehmet Uçum’u gönderdi. Dört saat allayıp pulladı, kafamıza yatmadığını söyledik. Sonra Şentop’u gönderdi” sözlerini yalanlamasına da değinen Birol Aydın, şöyle devam etti:

“Ayrıca Sn. Mehmet Uçum’un bugün açıklama yapma gereği duymasını ve yaptığı bu açıklamanın içeriğini de hayretle karşıladığımızı ifade etmek isteriz. Bahse konu edilen süreçte böyle bir ziyaret talebi bize iletilmiş ve ardından bu görüşme gerçekleştirilmiştir. Yine Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi, aynı süreçte Sn. Mustafa Şentop da partimize benzer bir ziyarette bulunmuştur. Bu sohbetin iki saat mi dört saat mi sürdüğü gibi anlamsız bir tartışma içerisine girecek değiliz.”

'BİR BARDAK SUDA FIRTINA KOPARMA TELAŞINDA OLANLARIN TELAŞINI ANLIYORUZ FAKAT FAYDA GETİRMEZ'

“Hâl böyleyken; bir sohbet ortamında gerçekleştirilen görüşmeden edinilen izlenimler üzerinden yazılan bir yazının ardından bir bardak suda fırtına koparma telaşında olanların telaşını anlıyor; fakat bunun ne ülkemize ne de insanımıza fayda getirmeyeceğini de biliyoruz” diyen Aydın açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı:

“Ülkemizin bugün hangi noktaya getirildiğini, her anlamda karşımızda duran vahim tabloyu, danışmanların milletvekili ve bakanların önüne geçtiği, siyasi pozisyon alma gayretine düştüğü yönetim şeklini ve yapılan bu açıklamaları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”

NE OLMUŞTU?

Mustafa Balbay, dün Cumhuriyet gazetesinde “Karamollaoğlu ile sohbet: Bu nas değil, akıldışılık!” başlığıyla yayımlanan yazısında, Temel Karamollaoğlu ile yaptığı görüşmeyi anlatmıştı.

Balbay, Karamollaoğlu'nun “Başında söyledik: yüzde 50+1 yanlış, sistem yanlış. İşin başında bize Mehmet Uçum’u gönderdi. Dört saat allayıp pulladı, kafamıza yatmadığını söyledik. Sonra Şentop’u gönderdi. Ona da anlattık. Böyle denetimsiz sistem olmaz” dediğini yazmıştı.

Ayrıca Karamollaoğlu'nun “Şimdi Yeniden Refah Partisi’ne bir destek var. Bu belli. Yasaya göre kapatılan partinin adında parti kurulamaz. Bu da açık. Bakalım, mahkemeye verdik. Fatih Bey’e (Erbakan) partide yer verdik, böyle bir tercih yaptı” ifadelerini kullandığını belirtmişti. (HABER MERKEZİ)