Saadet Özkan: Annelerin yüzde 53'ü çocuklara cinsel istismarı saklıyor

UCİM Başkanı Saadet Özkan, kendilerine yapılan başvurular üzerinde yaptıkları incelemede annelerin yüzde 53'ünün çocuklarına yapılan cinsel istismarı sakladıklarını söyedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'de görev yaptığı okulda 6 kız öğrenciye yönelik cinsel istismarı ortaya çıkaran ve daha sonra Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği'ni (UCİM) kuran öğretmen Saadet Özkan, Erzurum'da hizmete giren 'Çocuk İhmal ve İstismarı Önleme Merkezi'nin açılışına katıldı. Saadet Özkan, cinsel istismara uğrayan çocukların artık konuşmaya başladığını belirterek "Bize gelen mesajlarda 35-40 yaşın üstünde binlerce kadın ve erkek yaşadıkları cinsel istismarı anlatıyor. Mesajları geceler boyu okudum ve bunları ruh sağlığı uzmanlarımızla incelediğimizde yüzde 53'ünün annesinin bu durumu örtbas ettiğini, geri kalan yüzdenin ise bu durumla kendi içinde hesaplaştığını öğrendik. Anladık ki şu anda çocuklar susmuyorlar" dedi.

Çocukları ve aileleri cinsel istismara karşı bilinçlendirmeyi, cinsel istismara uğrayan çocuklara destek olmayı ve cinsel istismarın önüne geçmeyi hedeflediklerini belirten Özkan, şöyle konuştu: 

"Biz o mahkeme koridorlarına gittiğimizde ebeveynleri olan koca koca insanlar şikayetlerinden vazgeçerken o küçücük çocuklar, 'Ben şikayetçiyim hakim amca, hakim teyze' diyorlar. Aslında kahraman olan bizler değiliz. Kahraman olan, o konuşan o kendilerine yapılan çirkinliğe, fenalığa ses çıkaran çocuklar. 'Bir millet nasıl doğar? Nasıl güçlü olur?' diye sorarsanız, çocuklarına sahip çıkınca sesini çıkarınca onlara bir fiske tokat atıldığında onun kalbindeki kırıkla 'Hayır, sen bu çocuğa bunu yapamazsın' dediğinde o millet çok güçlü olur." (DHA)