Rusya: Ukrayna'nın döşediği mayınlar İstanbul Boğazı ve Akdeniz’e ulaşabilir

Rusya Federal Güvenlik Servisi, Ukrayna ordusunun Odessa açıklarına döşediği 420 adet eski mayında kopmalar meydana geldiğini, mayınların İstanbul Boğazı ve Akdeniz havzasına ulaşabileceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Ukrayna'nın güneyindeki liman kenti Odessa'ya Ukrayna ordusu tarafından döşenen mayınların İstanbul Boğazı ve Akdeniz için tehdit oluşturabileceği uyarısında bulundu. Sputnik'in haberine göre, FSB'den yapılan açıklamada "Ukrayna Deniz Kuvvetleri Odessa, Oçakov, Çernomorsk ve Yujnıy limanlarının yakınlarına yaklaşık 420 adet eski mayın döşedi" denildi. Açıklamada, "Yerinden kopan mayınların İstanbul Boğazı’na ve ardından Akdeniz havzasının denizlerine sürüklenme olasılığı dışlanmıyor” ifadeleri kullanıldı.

FSB, bu mayınların 20. yüzyılın ilk yarılarında üretildiğini ve fırtınalı koşullar nedeniyle denizin dibindeki bağlantı noktalarında kopmalar meydana geldiğini belirterek, "Karadeniz'in batı kesimindeki mayınlar, rüzgar ve akıntı etkisiyle serbestçe hareket etmeye başladı" ifadelerini kullandı. (Sputnik)