Rusya Savunma Bakanlığı: Harkov'da Batı silahları imha edildi

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın kuzeydoğu sınır kenti Harkov'da ABD ve AB ülkelerinden gönderilen silahları imha ettiğini açıkladı. Açıklamaya göre, Odessa'da askeri hava üssü de hedef alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya, Ukrayna'nın ikinci büyük kenti Harkov'a saldırılarını sürdürüyor. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tümgeneral Igor Konaşenkov, ABD ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden kente gönderilen silahların hedef alındığı hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Rusya'nın resmi haber ajansı TASS'ın haberine göre, bakanlık sözcüsü Konaşenkov yaptığı açıklamada, Harkov'da düzenlenen saldırıda "ABD ve Batı ülkelerinden gelen silah ve muharebe donanımlarının ortadan kaldırıldığı" iddiasında bulunurken Ukrayna ordusunun 58. Mekanize Piyade Tugayı'nın da İskender füzeleriyle hedef alındığını açıkladı.

ODESSA'DA ASKERİ ÜSSE SALDIRI

Konaşenkov dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, 24 saat içerisinde Ukrayna ordusuna ait 276 hedefin vurulduğunu belirtirken askeri hava üslerinin de hedef alındığını belirtti. Açıklamada, "Odessa ve Voznesensk'te askeri havaalanlarında Ukrayna Hava Kuvvetleri'ne ait insansız hava araçları, uçak silah ve teçhizatları imha edildi" denildi. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler rusya ukrayna harkov