Rusya: Lavrov'un bulunduğu Bağdat'ta da bir deprem hissedildi

Rusya Dışişleri Bakanlığı, resmi ziyaretler kapsamında Irak'a giden Lavrov ve ekibinin bir depreme yakalandığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un da aralarında bulunduğu bir ekibin Irak’ın başkenti Bağdat’ta bir depreme yakalandığını duyurdu. Telegram kanalından açıklama yapan Zaharova, "Bağdat'ta yeniden bir deprem hissedildi" dedi. 

Shafaq News isimli internet sitesi, Bağdat ve Erbil'de yerel saat ile 13.30'da bir sarsıntı meydana geldiğini aktardı. 

ÇAVUŞOĞLU İLE LAVROV GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Lavrov'un,  Mevlüt Çavuşoğlu’nu telefonda arayarak Moskova’nın Ankara’ya depremler ile ilgili yardım sağlamaya hazır olduğunu söylediği aktarıldı.  Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Bakan Lavrov, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonda görüşerek Moskova’nın Ankara’ya meydana gelen depremler ile ilgili yardım sağlamaya hazır olduğunu belirtti.

'İŞBİRLİĞİNİN YOĞUNLAŞTIRILMASI ÜZERİNDE DURULACAK'

Lavrov, iki gün boyunca resmi temaslarda bulunacağı Irak'a geçtiğimiz saatlerde ulaştı. Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, “Yapılacak temaslar sırasında özellikle siyasi diyaloğun genişletilmesi, ticari ve ekonomik, askeri-teknik, kültürel ve insani işbirliğinin yoğunlaştırılması dahil, çok yönlü Rusya-Irak ilişkilerinin ilerici gelişiminin ana yönlerinin üzerinde durulacak” ifadelerine yer verildi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Lavrov Rusya Irak deprem