Rusya askerleri Çernobil'de ele geçirdiği kasabayı terk etti

Rusya askerleri Çernobil bölgesine bağlı yaklaşık 25 bin nüfuslu Slavutych kasabasını ele geçirdikten iki gün sonra terk etti.

Slavutych kasabasında Rus askerleri protesto edilmişti.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya ordusunun ülkenin kuzeyindeki Çernobil bölgesinde 26 Mart'ta ele geçirdiği Slavutych kasabasından tamamen ayrıldığı açıklandı. 

Slavutych Belediye Başkanı Yurgi Fomiçev, Çernobil Nükleer Santrali'ni kontrol eden Rusya ordusunun Slavutych kasabasını ele geçirdikten iki gün sonra terk ettiğini duyurdu. Fomiçev, "Rus askerleri, Çernobil'de yapmayı planladıkları işi tamamladılar. Kasabayı araştırdılar ve bugün de bölgeyi terk ettiler. Şu anda kasabada hiç Rus askeri yok” ifadelerini kullandı.

Fomiçev, 26 Mart'ta kasabanın ele geçirildiğini "Rus birlikleri tarafından kenti savaşmadan teslim etme konusunda ültimatom aldık. Ancak buna rağmen şehri kararlılıkla savunduk. Ama Slavutıç, bugünden itibaren işgal altında" sözleriyle duyurmuştu.

RUSYA'YA 'BOMBARDIMAN' UYARISI YAPILMIŞTI

Başkent Kiev'in 99 mil kuzeyinde bulunan ve 1986 Çernobil nükleer felaketinden sonra inşa edilen Slavutych kasabasında yaklaşık 25 bin kişinin yaşadığı tahmin ediliyor. Çernobil Nükleer Santrali çalışanlarının da ikamet ettiği kasaba 26 Mart'ta Rusya askerlerinin kontrolüne geçmişti. Uluslararası Atom Enerji Kurumu, Slavutych kasabasına ilerleyen Rusya ordusuna söz konusu radyoaktif bölgeyi "bombalamaması" için çağrı yapmıştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler rusya ukrayna çernobil