Rüşvet almakla suçlanan Eva Kaili'nin gözaltı süresi 1 ay uzatıldı

Rüşvet almakla suçlanan ve görevden alınan AP Başkan Yardımcısı Eva Kaili'nin, gözaltı süresi 1 ay uzatılmasına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Belçika'daki yolsuzluk ve kara para aklama soruşturmasında gözaltına alınan Avrupa Parlamentosu (AP) Başkan Yardımcısı ve Yunanistan milletvekili Eva Kaili'nin 1 ay daha gözaltında tutulmasına karar verildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Eva Kaili hakkında bugün ilk kez çıkarıldığı mahkemede yapılan ön duruşmada hakimlerin kararı açıklandı.

Belçika Federal Savcılığı, Kaili'nin yargılama öncesinde gözaltı süresinin 1 ay uzatıldığını açıkladı. Kaili'nin karara 24 saat içinde itiraz etmesi durumunda 15 gün içinde temyiz mahkemesine çıkarılacağı belirtildi.

Belçikalı makamların yürüttüğü yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama soruşturmasında çok sayıda noktada aramalar yapılmış, 1,5 milyon Euro nakit para ele geçirilmiş ve 4 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan kişilerin AP'nin başkan yardımcılığı sona erdirilen Eva Kaili, eski İtalyan AP milletvekili Pier Antonio Panzeri, Kaili'nin sevgilisi ve AP'de asistan olarak çalışan Francesco Giorgi ile hukukun üstünlüğü konularında çalışan bir sivil toplum kuruluşunun yöneticisi Niccolo Figa-Talamanca olduğu açıklanmıştı.

Bu kişilerin AP'nin ekonomik ve siyasi kararlarını etkilemek üzere Katar'dan rüşvet aldıkları iddia edilmişti. Konuyla ilgili haberlerde adı geçen Katar, iddiaları reddetmişti.

Kaili dışındaki 3 kişi geçen hafta mahkemeye çıkarılmış, Francesco Giorgi ile Panzeri'nin gözaltı durumunun devamına, Talamanca'nın elektronik kelepçeyle gözaltında kalmasına karar verilmişti.

Giorgi, ifadesinde Katar ve Fas'tan rüşvet aldığını itiraf etmişti. (HABER MERKEZİ)