Rus milyarderin Fiji'de el konulan lüks yatı için ABD’den yanıt bekleniyor

Pasifik Okyanusu ada ülkesi Fiji'de başsavcılığın Rus milyarder Süleyman Kerimov’a ait olduğu düşünülen bir yatın adanın karasularından kaçmasını engellemek için yüksek mahkemeye başvurduğu aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fiji Başsavcısı, Rus milyarder Süleyman Kerimov’a ait olduğu düşünülen bir yatın Fiji’yi terk etmesini engellemek için ülkenin yüksek mahkemesine başvurduğu aktarıldı.

Fiji Başsavcısı Christopher Pryde'ın ABD’nin yata el koyma yetkisiyle ilgili büyükelçilikten yanıt gelene dek yata el koyma yetkisi ve Fiji karasularından ayrılmaması için Yüksek Mahkeme'ye talepte bulunduğu belirtildi. Fiji'nin ABD Büyükelçiliği'nden ise konuya ilişkin açıklama yapılmadı

Kerimov’a daha önce ABD tarafından 2018 ve 2014 yıllarında da yaptırım uygulanmıştı. Amadea, Fiji’ye geçen hafta Meksika’dan Pasifik Okyanusu 18 günde aştıktan sonra gelmişti. Kerimov'un avukatları ise söz konusu yatın müvekkilerine ait olmadığını söylemişti.

YATLARIN GÜVENLİ LİMANI MALDİVLER

Öte yandan, Hint Okyanusu’nda bulunan ve küçük mercan adalardan oluşan Maldivler'in Batı’nın yaptırımlarından kaçan Rus milyarderlerin yatlarına limanlarını açtığı iddiaları da geçen hafta basına yansımıştı. (DIŞ HABERLER)