Reuters: Maldivler Rus milyarderlerin yatlarına ev sahipliği yapıyor

Reuters haber ajansı bugün yayınladığı haberde Maldivler adalarının Batı'nın yaptırım kararlarından kaçan Rus milyarderlerin lüks yatlarına kıyılarını açtığını aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Hint Okyanusu’nda bulunan ve küçük mercan adalardan oluşan Maldivler'in Batı’nın yaptırımlarından kaçan Rus milyarderlerin yatlarına limanlarını açtığı iddiaları gündemde.

Reuters'ın haberine göre, Birleşmiş Milletler’de (BM) Rusya’nın Ukrayna'ya saldırılarını kınaması ve Ruslara yönelik yaptırımlara destek olacağını açıklamasına rağmen Maldivler, Rus milyarderlerin yatlarına ev sahipliği yapmakla suçlanıyor.

'MELNİÇENKO'NUN 578 MİLYON DOLARLIK YATI DEMİR ATTI'

Habere göre, yatını Maldivler’e demirleyen bir Rus milyarderi de “kömür ve gübre kralı” olarak bilinen Andrey Melniçenko oldu. 9 Mart'ta AB’nin yaptırım listesine giren Melniçenko'nun Maldivler’de bulunduğu bilinen yatının sinyallerini de konumunu gizlemek için kapattığı belirtildi. İtalya ise Melniçenko’nun dünyanın en büyüğü ve 578 milyon dolarlık değeri olduğu bilinen teknesine el koyma kararı almıştı.

Ajansa konuşan hukukçulara göre, Maldivler’de Rus milyarderlerin yatlarına karşı uygulamaların olması ihtimali düşük. Maldivler yargısının "zayıf" olduğunu savunan Başsavcı Hüseyin Şamim, "teknelere yerel kanunlara göre bir suç işlenmediği takdirde el konulmasının kolay olmadığını" söyledi. Haberde, Maldivler'e Rus turistlerin rağbet gösterdiği de ifade edildi. (DIŞ HABERLER)