RTÜK Başkanı'ndan Erdoğan şikayetini incelemek için Kılıçdaroğlu şartı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gezi eylemlerine katılanlara "sürtük" dediği konuşmasıyla ilgili dilekçeye yanıt veren RTÜK Başkanı Şahin, Kılıçdaroğlu'nun el hareketi hakkında da dilekçe verilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, CHP'li RTÜK üyesi İlhan Taşçı'nın Gezi Parkı eylemlerine katılanlara hareket ettiği konuşmasının incelenmesi için verdiği dilekçeyi, Twitter hesabından yanıtladı.

Taşçı'dan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında yaptığı el hareketi hakkında da dilekçe vermesini isteyen Şahin, Erdoğan'la ilgili şikayeti bu dilekçeden sonra inceleyeceklerini belirtti. 

Şahin, "Sayın Taşcı; siyasilerin Meclis'te yapmış olduğu konuşmalara gösterdiğiniz bu hassasiyeti, CHP Genel Başkanı'nın Genel Kurul konuşmasındaki müstehcen el-kol hareketinde de göstermenizi beklerdik. O konuda da şikayet dilekçenizi bekliyoruz. Sonra bu dilekçenizi inceleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

TAŞÇI: GÖREVİNİ YAPMAN İÇİN ŞARTA DEĞİL CESARETİNE İHTİYAÇ VAR

Ebubekir Şahin'in açıklamasına tepki gösteren İlhan Taşçı, RTÜK Başkanı'ndan görevini yapmasını istedi.

Taşçı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Sayın Şahin; Görevini yapman için bana “şart” koşmaya değil; yalnızca bağımsız iradene ve görevini yapma cesaretine ihtiyaç vardır!" dedi. (HABER MERKEZİ)