VİDEO

Robbie Williams'tan Fatih Terim'e 'yeni nesil belgeselcilik'

Sadece tek taraflı görüşlerin yer aldığı, hikayedeki öznenin yalnızca övüldüğü yapımlara belgesel denebilir mi? Anıl Ergin, Kablosuz Kulaklık'ta yeni nesil belgeselleri inceledi.

DUVAR - Dünyanın en popüler streaming dizi-film izleme platformlarında son dönemin en çok rağbet gören kategorisi belgesel. Müzik, sinema, spor dünyasının en ünlü isimlerinin hayatlarını anlatan yapımlar sırayla izleyiciye sunuluyor, listelerde yerlerini alıyor. Yapım ve yayın aşamasında işlerin kolaylaşması ve hızlanması ise kamuoyuna malolmuş kişilerin kendi hayatlarını kendi gözlerinden anlattığı belgesellerin sayısını artırıyor.

Gazeteci Anıl Ergin Kablosuz Kulaklık'ta bu hafta, son dönemin en popüler belgesellerini ele aldı. Müzisyen Robbie Willams, Miles Davis, Quincy Jones ve teknik direktör Fatih Terim'in mini dizileri üzerinden, yeni nesil belgeselciliği inceledi. Robbie Williams ve Fatih Terim yapımlarının belgesel değil, yeni bir isimle adlandırılması gerektiğini belirten Ergin, sadece tek taraflı yorumların ve övgülerin yer aldığı çalışmaların belgesel olmadığını ifade etti.

PATREON’DAN VE YOUTUBE KATIL'DAN GAZETE DUVAR’I DESTEKLEYİN, VİDEO HABERİ ÖNCELİKLİ OLARAK İZLEYİN. (HABER MERKEZİ)