Reyhanlı’daki cinsel saldırı davası: Kadın örgütlerinin sahiplenmesi karar noktasında önemli

78 yaşındaki kadına cinsel saldırıda bulunan Mustafa Yaşatır'a açılan dava ertelendi. Duruşmada karar açıklanabileceğini söyleyen avukat Soyupak, davayı sahiplenme ve güçlü katılım çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY - Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Mustafa Yaşatır isimli kişi, haziran ayında 78 yaşındaki bir kadının evine girerek parasını çalıp, cinsel saldırıda bulundu. Olay ilçede büyük tepkiye yol açarken Yaşatır, tutuklanarak İskenderun T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Kırıkhan Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davanın ikinci duruşması, saat 11.00’de başlaması gerekirken 16.00’da başladı. Sanığın talep ettiği tanığın dinlemesi kabul edilerek, duruşma 16 Mart tarihine ertelendi.

'UYUŞTURUCU KULLANIMI SUÇUN KILIFI OLAMAZ'

Avukat Furkan Soyupak, sanık Mustafa Yaşatır’ın mahkemede uyuşturucu etkisi altında olduğunu, hiçbir şeyi hatırlamadığını söylediğini aktardı.

Sanığın daha önce verdiği ifadelerle bugün verdiği ifade arasında çelişki olduğunu vurgulayan Soyupak, "Daha önce hatırladığını söylediği yerleri de bu duruşmada hatırlamadığını söyledi. Tüm suçu uyuşturucuya atıp, her şeyi inkâr ederek kurtulmayı düşünüyor sanırım. Uyuşturucu kendi iradesiyle kullandığı bir madde. Uyuşturucu kullanımı suçun kılıfı olamaz" diye konuştu.

'İYİ HAL İNDİRİMİ OLMADAN CEZA TALEP EDİYORUZ'

Bugün görülen duruşma saatinin 16.00'ya alınmasının heyetten kaynaklanmadığını, bugünkü duruşmanın da bir sonraki duruşma tarihi belirlemek için yapıldığını söyleyen Soyupak, neredeyse tüm verilerin toplandığını, bir sonraki duruşmanın karar duruşması olabileceğini söyledi:

"Sanık Yaşatır’ın uyuşturucu aldığını iddia ettiği bir tanık var. Bir sonraki celsede tanık dinlenecek. Dava avukatları olarak nitelikli cinsel istismar ve hırsızlık suçlarından iyi hal indirimi olmadan ceza talep ediyoruz. Hem istismar hem hırsızlık ispatlandı. Bir sonraki duruşmaya tüm kadın örgütlerine çağrımız duruşmaya katılımdır. Güçlü katılımla davanın sahiplenilmesi karar noktasında önemli olacaktır."

'2 KADINI DAHA İSTİSMAR İDDİASI VAR'

Avukat Soyupak, mahkemeye, savcılığa intikal eden bir durum olmasa da iddialara göre sanık Mustafa Yaşatır’ın daha önce 2 defa istismar suçunu işlediğini belirterek, "Şu anki eşini de istismar ettiği, sonrasında evlendiği yine başka bir yaşlı kadını istismar ettiği, kadının çocuklarının annelerini başka mahalleye taşıdığı iddiaları var. İkisinde de aileler adları çıkmasın diye herhangi bir şikâyette bulunmamışlar" dedi.