Reyhanlı'daki cinsel saldırı davasına katılım çağrısı: Adalet verilen tepki oranında yerini bulacak

Hatay'da, 78 yaşındaki kadına cinsel saldırıda bulunup gasp eden Mustafa Yaşatır'a açılan davanın ilk duruşması görüldü. Reyhanlı Çerkes Derneği gelecek duruşmaya kitlesel katılım çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY - Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Mustafa Yaşatır isimli kişi, haziran ayında 78 yaşındaki bir kadının evine girerek parasını çalıp, cinsel saldırıda bulundu. Olay ilçede büyük tepkiye yol açarken Yaşatır, tutuklanarak İskenderun T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Açılan davanın ilk duruşması bugün, Kırıkhan Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Saat 10.00’da başlaması gereken duruşma öğleden sonra 14.00’te başladı.

Reyhanlı Çerkes Derneği Başkanı Uğur Pihava, sanık Mustafa Yaşatır’ın mahkemede yaptığı savunmada olay günü uyuşturucu madde kullandığını ve hiçbir şey hatırlamadığını söylediğini aktardı.

Mahkeme heyeti, kadının ifadesinin tekrar alınmasına karar verirken, davayı 23 Aralık’a erteledi.

'DAHA KİTLESEL BİR BİÇİMDE MAHKEMEDE BULUNACAĞIZ'

Duruşmanın ardından Reyhanlı Çerkes Derneği ve saldırıya uğrayan kadına destek olmak için mahkemeye gelenler basın açıklaması yaptı. Kitle adına açıklamayı Reyhanlı Çerkes Derneği Başkanı Uğur Pihava yaptı.

23 Aralık'taki duruşmaya daha kitlesel katılım çağrısı yapan Pihava, şunları söyledi:

“Reyhanlı’da yaşlı teyzemize yapılan saldırının duruşması görüldü. Hukuk, adalet ancak verilen tepki oranında yerini bulacaktır. Bu olayda sapık en ağır şekilde cezalandırılması için avukatlarımız mahkeme heyetine talepte bulundular. Mahkememiz 23 Aralık’a ertelendi. O tarihte daha kitlesel, daha kalabalık, daha ses getirici bir biçimde Kırıkhan Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi’nde bulunacağız.”

Etiketler Hatay Reyhanlı