Reuters'a konuşan yetkililer: Erdoğan iklim zirvesine protokol ve güvenlik sorunları nedeniyle gitmedi

Reuters'a konuşan iki yetkili: Cumhurbaşkanı Erdoğan Glasgow'daki iklim zirvesine gitmedi çünkü İngiliz yetkililer istenilen araç sayısına ve diğer güvenlik taleplerine onay vermedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen G20 zirvesinden İskoçya’nın Glasgow kentinde yapılacak olan iklim zirvesine geçmesi beklenirken ülkeye dönmesinin arkasında protokol krizi bulunduğu öne sürüldü. Reuters ajansına konuşan iki yetkili, Erdoğan'ın protokol ve güvenlikle ilgili taleplerinin karşılanmaması nedeniyle döndüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan Erdoğan'ın dönüş nedeniyle ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, Reuters'a konuşan yetkililerden biri cumhurbaşkanının toplantıya katılımı konusunda protokol sorunları yaşandığını söyledi. İkinci bir yetkili ise İngiliz yetkililerin Türkiye'nin protokol ve güvenlikle ilgili taleplerini karşılamadığını belirtti. Bu yetkili, "Cumhurbaşkanı böyle bir karar aldı çünkü güvenlik için gereken araç sayısı ve güvenlikle ilgili diğer taleplerimiz tam anlamıyla karşılanmadı" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)