Real Madrid Başkanı Perez: Avrupa Süper Ligi futbolu kurtaracak

Real Madrid'in ve yeni kurulan Avrupa Süper Ligi'nin Başkanı Florentino Perez, tartışmalı kararla ilgili ilk kez konuştu: Bu bir zenginler ligi değil, futbolu kurtarmayı amaçlayan bir lig.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa'nın en büyük 12 futbol kulübünün Amerikan yatırım bankası JP Morgan'ın finansmanıyla 'Avrupa Süper Ligi' kurması tartışma yaratırken, bu kulüplerden biri olan Real Madrid'in ve yeni ligin başkanı Florentino Perez kararı "Futbolu kurtaracak" diye savundu. Gençlerin artık futbolla ilgilenmediğini savunan Perez, "Bu bir zenginler ligi değil, futbolu kurtarmayı amaçlayan bir lig" dedi.

'GENÇLER ARTIK FUTBOLLA İLGİLENMİYOR'

İspanyol basınına konuşan Perez, "Ne zaman değişim yaşansa, buna karşı çıkan kişiler olur ve biz bunu, kritik bir zamanda, futbolu kurtarmak için yapıyoruz" dedi. "Seyirciler azalıyor, haklar azalıyor ve bir şey yapılması gerekiyor. Hepimiz mahvolduk" diyen Perez şöyle devam etti: "Bizim ayak uydurabilmemiz için televizyonun değişmesi gerekiyor. Gençler artık futbolla ilgilenmiyor. Neden? Çünkü birçok düşük kaliteli oyun var, kafalarını dağıtabilecekleri başka platformlar var."

'ŞAMPİYONLAR LİGİ'YLE DEVAM EDERSEK YOK OLURUZ'

Büyük takımların para kaybettiğini ve yeni bir ivmeye ihtiyaç duyduklarını, UEFA'nın dün açıkladığı genişletilmiş Şampiyonlar Ligi'nin de sorunlara çözüm olmadığını belirten Perez, "Eğer Şampiyonlar Ligi'yle devam edersek, giderek daha az ilgi olacak ve her şey bitecek. UEFA'nın 2024'te başlayacak yeni formatı absürd. 2024'te hepimiz yok olacağız" diye konuştu.

'DAHA ÇEKİCİ MAÇLAR ÇÖZÜM OLACAK'

Perez, "Hep birlikte kaybettiğimiz para 5 milyon euro. Madrid iki sezonda 400 milyon euro kaybetti" dedi. 'Televizyondan başka gelir olmadığında dünya çapından bütün taraftarların büyük takımları görebildiği daha çekici maçların çözüm olacağını' savunan Perez, "Bir Şampiyonlar Ligi yerine bir Süper Lig'imiz olursa kayıplarımızı hafifletebileceğimiz sonucuna vardık" ifadelerini kullandı.

'KRİTERLERE HENÜZ KARAR VERMEDİK'

Perez, şu an için Paris Saint Germain'i veya herhangi bir Alman takımını davet etmediklerini, yeni lige başka takımları eklemek için hangi kriterlerin kullanılacağına da henüz karar verilmediğini söyledi.

'MAÇLAR KISALTILABİLİR'

Perez, iki saat süren söyleşide futbol maçlarının daha çekici kılınması için 90 dakikalık sürenin kısaltılabileceği önerisini getirdi; yeni ligin ve VAR hakemlerinin daha iyi yönetileceğini vaat etti. 

'AĞUSTOSTA BAŞLAMAK İSTİYORUZ'

Perez, "UEFA'yla anlaşmaya varabilirsek ağustos ayında başlamak istiyoruz. Eğer anlaşamazsak bir yıl bekleyebiliriz" dedi.

"Bu kadar çekici olan nedir? Büyük takımlar arasında oynamamız mı? Rekabet mi? Daha fazla kaynak sağlamak mı?" sorularını soran Perez, "Bu bir zenginler ligi değil, futbolu kurtaracak bir lig" diye konuştu.

ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan'ın finanse edeceğini açıkladığı Avrupa Süper Ligi'ne şu an için İngiltere'den Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United ve Tottenham; İspanya'dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid; İtalya'dan da Milan, Inter Milan ve Juventus katılacak.

UEFA karara sert tepki gösterirken, başta İngiltere olmak üzere birçok ülkede de hükümetler ligi engellemeye çalışacaklarını açıkladı. (DIŞ HABERLER)