Radiohead'in demo kaseti açık artırmayla satılacak

Radiohead’in lise yıllarından hemen sonra kaydettiği şarkıların yer aldığı bir kaset, açık artırma ile satışa çıkıyor. Grubun, üçü daha önce duyulmamış altı kaydını barındıran demo kasetinin, 2 bin Sterlin’den alıcı bulması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alternatif rock müzik gruplarından Radiohead'in üyelerinin tanışıp bir araya geldiği Abingdon Okulu'ndan mezun olduktan kısa süre sonra kaydettiği düşünülen bir demo kaseti açık artırma ile satılacak. Grubun adını almadan önce kullandığı "On A Friday" adıyla kaydettiği kasette daha önce hiç duyulmamış 'Promise Me', 'Boy In A Box' ve 'These Chains' adlı üç şarkı olduğu belirtildi.

Play tuşu'nun aktardığına göre, kasetin kutusunun aynı zamanda grubun solisti Thom Yorke tarafından elle çizilmiş bir kapağı da bulunuyor. Grubun, üçü daha önce duyulmamış altı “ham” erken kaydını barındıran demo kasetinin, müzayedede 2 bin Sterlin’den alıcı bulması bekleniyor.

Caption

 

Konuyla ilgili konuşan müzayedeci Paul Fairweather, “Parçalar ham ama kesinlikle grubun birkaç yıl içinde gerçekleştireceği fantastik potansiyele dair bize ışık veriyor” açıklamasını yaptı. Kasetin yer alacağı açık artırma, 26 Ocak’ta uzmanlığı müzisyenlerin eşyaları olan Omega Auctions üzerinden yapılacak.