Putin Kırgızistan'da: 'Gazze'de sivil can kayıpları kabul edilemez'

UCM'nin yakalama kararı sonrası ilk yurtdışı ziyaretini yapan Rusya Devlet Başkanı Putin, İsrail'in olası kara harekatının yol açacağı sivil can kayıplarının kabul edilemeyeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) savaş sırasında Ukrayna'dan kaçırıldığı iddia edilen çocuklarla bağlantılı olarak hakkında verdiği yakalama kararının ardından ilk yurtdışı ziyaretini bugün Kırgızistan'a yaptı. Başkent Bişkek'teki Bağımsız Devletler Topluluğu (CIS) zirvesine katılan Putin, buradaki konuşmasında devam eden İsrail-Hamas çatışmalarına da değindi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, çatışmaların yedinci gününde olası bir kara harekatı konuşulurken İsrail'in Gazze'de yaşayan yaklaşık 1,1 milyon insana 'güneye gitme' çağrısı yapmasını değerlendiren Putin, İsrail'in Gazze'deki olası bir kara harekatından doğacak sivil can kayıplarının 'kesinlikle kabul edilemez' olacağını söyledi.

'ŞİMDİ ASIL KONU AKAN KANI DURDURMAK'

'Yerleşim bölgelerinde ağır silahlar kullanmanın tüm taraflar için ciddi sonuçları olacağını' söyleyen Rusya Devlet Başkanı, "Ve en önemlisi; sivil can kayıpları kesinlikle kabul edilemez olacaktır. Şimdi asıl konu akan kanı durdurmak" diye konuştu.

'ERMENİSTAN-AZERBAYCAN BARIŞ GÖRÜŞMELERİ MOSKOVA'DA YAPILSIN'

Putin, Ermenistan-Azerbaycan ilişkileri ile Azerbaycan'ın bir gün sonra ateşkes sağlanan Karabağ operasyonu hakkında da değerlendirmede bulunarak, Ermenistan-Azerbaycan arasındaki barış görüşmelerine başkent Moskova'da ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını belirtti. (DIŞ HABERLER)