Prof. Dr. Olcay Neyzi vefat etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Prof. Dr. Olcay Neyzi'nin vefatını sosyal medya hesabından duyurdu.

Fotoğraf: DW
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Tıp Fakültesi Pediatri Anabilim Dalı eski başkanı Prof. Dr. Olcay Neyzi vefat etti. Haberi sosyal medya hesabı Twitter'dan duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kendisinin de İstanbul Tıp Fakültesi’nde Neyzi'nin öğrencisi olduğunu söyledi.

Bakan Koca paylaşımında, "Prof. Dr. Olcay Neyzi hocamızın vefatı hepimizi derinden üzdü. İstanbul Tıp Fakültesi’nde öğrencisi olmuştum. Hekimliğine, ders anlatışına hepimiz hayrandık. Tıp eğitiminin gelişmesine katkı vermiş bir duayendi. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

OLCAY NEYZİ KİMDİR?

Prof. Dr. Olcay Neyzi, 27 Temmuz 1927 tarihinde İstanbul'da doğdu. Robert Kolej’in ardından İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi 5.ve 6. dönem milletvekillerinden siyasetçi Ahmet Şükrü Ataman'ın kızı olan Neyzi, 1979-94 yılları arasında İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü Müdürü olarak görev yaptı. Neyzi, İstanbul Tıp Fakültesi'nde Kadın ve Çocuk Araştırma ve Eğitim Birimi'nin kurulmasına öncülük etti. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü bünyesinde multidisipliner bir ekiple Aile Sağlığı Anabilim Dalı'nın kurulmasında görev aldı. (HABER MERKEZİ)