Prof. Dr. Akın: İstanbul koptu gidiyor, korona yeni zirve yapacak

Korona virüsü salgını hakkında İstanbul için "Bu boş vermişlik içinde İstanbul koptu gidiyor, yeni bir zirve yapacak" uyarısında bulunan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın "Mutasyon virüsler de girdi, riski daha hızlandırdı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsünde yeni mutasyan Türkiye'de de birçok ilde görüldü. Türkiye genelinde henüz sadece 2 milyon kişiye tek doz aşı yapılırken, halk sağlığı uzmanı, Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, İstanbul'da böyle devam edilmesi halinde salgının yeni bir zirve yapacağını söyledi.

'MESAİ SAATLERİ DEĞİŞTİRİLMELİ'

Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya'nın Habertürk'teki köşesinden aktardığına göre, Akın'ın bu konudaki uyarıları şöyle:

İstanbul’da bir süre sonra enfeksiyon kapmış insan sayısında yükselme görmememiz imkansız. Çünkü İstanbul koptu gidiyor… Önlemlere uyan sayısı gittikçe azalmaya kalabalık ise bir o denli artmaya başladı. İngiltere ve Güney Afrika varyantı da üzerine bindi.

İşverenlere ısrarla mesai saatlerini değiştirin diyoruz ama dinlemiyorlar. Kurumların salon toplantıları da rahatsız edici."