Polonya'dan Ukrayna gıda ve tahılına ithalat yasağı

Polonya hükümeti, 'kendi çiftçilerini ve tarım sektörünü korumak' amacıyla Ukrayna’dan tahıl ve gıda ithalatını yasakladığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Polonya'da iktidar partisi Hukuk ve Adalet Partisi'nin (PiS) Genel Başkanı Jaroslaw Kaczyński, Polonya'daki tarım sektörünü korumak adına Ukrayna’dan tahıl ve gıda ithalatını yasakladıklarını duyurdu.

Reuters'ın haberine göre, Kaczyński, partisinin toplantısında yaptığı açıklamada, “Hükümet, bugün Ukrayna’dan Polonya’ya tahıl ithalatını ve çok sayıda gıdanın ülkemize girişini yasaklama kararı aldı. Yasaklama kararı alınan ürünler arasından tahıldan bala kadar onlarca gıda ürünü bulunuyor” ifadelerini kullandı.

'UKRAYNA İLE TAHIL KONUSUNU GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ'

'Polonya’nın Rusya’ya karşı savaşta Ukrayna’nın yanında olduğunu ve bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da Ukrayna’yı her alanda desteklemeye devam edeceğini' kaydeden PiS lideri Kaczyński, Ukrayna ile tahıl konusunu konuşmak üzere görüşmelere başlamaya hazır olduklarını ve Polonya hükümetinin söz konusu yasaklama kararlarını Ukraynalı yetkililere de bildirdiklerini açıkladı.

Ajansın haberine göre, Ukrayna’dan Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde üretilenden daha ucuza satın alınan tahıl, birçok Avrupa ülkesiyle birlikte Polonya’ya da satılıyor. Tahıl ve gıda ürünlerinin Ukrayna’dan ucuz temin edilmesi Avrupa'daki çiftçileri ekonomik olarak zora sokuyor. Bu durum karşısında, Polonya’da bu yıl yapılacak seçimleri de göz önünde bulunduran hükümet gıda ithalatını yasaklama kararı aldı. (DIŞ HABERLER)