Zelenskiy, Polonya'da: Duda'dan 'Beyaz Kartal' nişanı

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e 'Beyaz Kartal Nişanı' verdi. Duda, "Beyaz Kartal Nişanı en eski ve en değerli Polonya nişanıdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile Varşova'da bir araya geldi. Duda, ülkedeki en yüksek nişan olan 'Beyaz Kartal' nişanını Zelenskiy'e Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda verdi.

Polonya ile Ukrayna arasındaki ilişkileri derinleştirmedeki erdemleri için Zelenskiy'e teşekkür eden Duda, güvenlik faaliyetleri, mücadelesi ve insan haklarını savunmadaki kararlılığı nedeniyle kendisine 'Beyaz Kartal Nişanı' verildiğini söyledi.

DUDA'DAN ZELENSKİY'E: ÖRNEK BİR LİDERSİNİZ

AA'nın aktardığına göre Duda, nişanın takdimi sırasındaki törende yaptığı konuşmada, "Beyaz Kartal Nişanı en eski ve en değerli Polonya nişanıdır. Polonya Cumhuriyeti'ne ve onu çevreleyen yaşamlara istisnai katkılarda bulunan istisnai insanlara verilir. Sayın Zelenskiy, hiç şüphe yok ki siz özelsiniz. Vatana hizmetinizi izlerken gözyaşlarımı saklamak çok zor. Ne Ukrayna'yı ne de yurttaşlarınızı terk etmediniz. Siz devletin ve milletin örnek bir liderisiniz" ifadelerini kullandı.

'UKRAYNA'YA YARDIM ETMEK, AVRUPA'NIN GÜVENLİĞİ İÇİN DE ÖNEMLİ'

Polonya Hükümet Sözcüsü Piotr Müller, Zelenskiy'nin Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki ile de görüşeceğini bildirdi. Müller, Polonya ve Ukrayna'nın sürekli temas halinde olduğunu belirterek "Polonya, Ukrayna vatandaşları için bir sığınak yeri haline geldi. Polonyalılar dayanışma ve desteğin timsali haline geldi. Bugün Ukrayna'ya yardım etmek, ülkemizin ve tüm Avrupa'nın güvenliği için de çok önemli. Ukrayna'dan sonra Polonya dahil diğer Avrupa ülkeleri de Rusya'nın hedefi haline gelebilir" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Polonya Zelenskiy Duda