Çelik: Macron, toplu mezarların arkasındaki suçluların destekçisi

Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını talep eden Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a tepki gösteren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Türkiye’ye karşı yaptırım çağrısında bulunan Macron, Libya’daki toplu mezarların arkasındaki suçluların en büyük destekçisi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Doğu Akdeniz'deki doğal gaz arama çalışmaları nedeniyle Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını isteyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a yanıt verdi.

"Macron el attığı her konuyu hukuk dışı bir mecraya sürüklüyor" diyen Ömer Çelik, "Macron, Rumlar’ın haksız ve hukuksuz faaliyetlerini desteklemek için yine yanlış yerde duruyor. Libya’da yaptığı yanlışı Doğu Akdeniz’de de yapıyor. Yakın zamanda Türk savaş gemisinin Fransız gemisini taciz ettiğini söyledi, o iddiası da çürütüldü" ifadelerini kullandı.

Macron'dan Doğu Akdeniz için 'yaptırım' çağrısıMacron'dan Doğu Akdeniz için 'yaptırım' çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Macron'la yaptığı görüşmelerde bu konularında gündeme geldiğini aktaran Çelik, "Cumhurbaşkanımız defalarca Suriye, Libya, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz meselelerinde Macron’a işin doğrusunu anlattı. Her seferinde Cumhurbaşkanımızın dediğinin doğru, Macron’un dediğinin yanlış olduğu ispatlandı" dedi.

Macron'un Libya'daki katliamlara destek vermekle suçlayan Çelik, şöyle devam etti: "Türkiye’ye karşı yaptırım çağrısında bulunan Macron, Libya’daki toplu mezarların arkasındaki suçluların en büyük destekçisi. Macron, Türkiye ile uğraşmak yerine Fransa’nın rotasını düzeltmelidir." (HABER MERKEZİ)

Dışişleri Bakanlığı: Fransa artık kendini dev aynasında görmekten vazgeçmeliDışişleri Bakanlığı: Fransa artık kendini dev aynasında görmekten vazgeçmeli