Murat Yetkin: Beklediği alkış gelmeyince Erdoğan

Murat Yetkin bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü konuşmasında alkış beklemesini yorumladı. "Erdoğan neye alkış bekliyor ki?" diyen Yetkin, 'AK Parti içindeki kadın hakları çatlağını', MHP'li Enginyurt'un ihracı talebini kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci-yazar Murat Yetkin, YetkinReport'ta yayınladığı son yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Beştepe'de yaptığı toplantıya değindi. Erdoğan'ın hükümet sistemi değerlendirme toplantısı yaparken, kadınların Pınar Gültekin için eylem olduğunu hatırlatan Yetkin, Erdoğan'ın alkış beklemesini yorumladı.

Erdoğan'ın konuşmasının bir bölümünde es vererek alkış beklediğini, gelmeyince de "Yani söylemesek, alkışlamayacaksınız" dediğini ifade eden Yetkin, alkış gelmemesini iki sebebe bağladı. "Şimdi, orada iki ihtimal var. Ya konuşmasını kimse doğru dürüst dinlemiyor ve nasıl olsa biri alkış başlatır diyordu ya da düne kadar en mükemmel sayarak alkış tuttukları sistemin değişeceğine inanamıyorlardı" diyen Yetkin, yazısının ileriki bölümlerinde de 'alkış' meselesini değerlendirdi.

Yetkin, AK PArti'de bir kadın hakları çatlağının baş gösterdiğini belirtirken, MHP'deki Cemal Enginyurt olayına da değindiği yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Çatlayan başka şeyler de var. MHP’de Bahçeli’nin Erdoğan ve AK Parti’ye avukatlığı belli ki Parti içinde huzursuzluk kaynağı. Çin Seddi önünde bozkurt uluma taklidi yapacak kadar koyu ülkücü Cemal Enginyurt’un çıkış bile değil, sitemine Bahçeli tarafından kesin ihraç talebiyle karşılık verilmesi bunun son örneği. Enginyurt geri adım atsa da MHP Ordu İl Yönetimi istifa etti.

Çünkü artık ne AK Parti seçmeni alternatifsiz ne de MHP seçmeni. AK Partililer için Gelecek ve Deva Partileri de İYİ Parti de bir seçenek. MHP’liler için de öyle. Hal böyleyken Erdoğan ideoloji silahını, AK Parti tabanını tutmak, hem de alternatif parti tabanlarını yeniden AK Parti’ye çekmek amacıyla sonuna dek kullanacağı izlenimi veriyor. Yani ortam daha da sertleşebilir.

O aşamada Erdoğan’ın arzu ettiği cümle arasında mı gelir alkış, istediği coşku düzeyinde gelir mi, ya da alkış gelir mi? Onu beraber yaşayıp göreceğiz."

YAZININ TAMAMI