Yavuz: Sistem değişikliği görüşülmedi, aklımızdan bile geçmiyor

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde değişikliğin AK Parti MYK toplantısında görüşüldüğü iddiasını hakkında açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, "Dün, hiçbir şekilde gündeme gelmemiştir. Gündeme gelmesi bir yana aklımızdan bile geçirmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti MYK'sinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde değişiklik yapılmasının görüşüldüğü iddiasının doğru olmadığını belirtti. Yavuz, "Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçiş; kaos, kriz ve istikrarsızlık üreten Parlamenter Sisteme karşı milletimizin onayıyla ortaya konmuş en önemli icraatlarımızdandır. Geriye dönüşü düşünmemiz de asla söz konusu değildir" dedi.

Yeniçağ gazetesinden Fatih Ergin'in kulis haberine göre, dün yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde değişiklik yapılması konusu değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir taslak hazırlanmasını istediği, Cumhurbaşkanlığı seçiminin tek tura düşürülmesi ve seçilmek için gereken yüzde 50+1 oy şartının kaldırılmasının planladığı iddia edildi.

Twitter hesabından açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, toplantıda sistem değişikliğinin gündeme gelmediğini belirtti.

Haberi "masabaşı habercilik örneği" olarak nitelendiren Yavuz, "Dün, hiçbir şekilde gündeme gelmemiştir. Gündeme gelmesi bir yana aklımızdan bile geçirmediğimiz bir konuda "Seçim sistemi değişiyor! Yüzde 50+1 kalkıyor." gibi iddialı bir başlıkla yayınlanan haber, tipik bir masabaşı habercilik örneğidir" ifadelerini kullandı.

Yeni sitemin başarılı olduğunu savunan Yavuz, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımızın liderliği; etkin ve hızlı karar almaya müsait Cumhurbaşkanlığı Sistemiyle buluşunca çok daha başarılı tablolar söz konusu olmaya başlamıştır ki; Covid-19 sürecinde de hızlı, etkin, yerinde ve zamanında karar almanın önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Durum böyle iken, bu şekilde yalan haber üretmek, olsa olsa kafa karıştırmaya ve gündemi değiştirmeye yöneliktir."

Parlamenter sistemin kriz ve kaos ürettiğini savunan Yavuz, "Çok net ifade etmek istiyorum ki Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçiş; kaos, kriz ve istikrarsızlık üreten Parlamenter Sisteme karşı milletimizin onayıyla ortaya konmuş en önemli ve en değerli icraatlarımızdandır. Bu noktadan geriye dönüşü düşünmemiz de asla söz konusu değildir" dedi. (HABER MERKEZİ)