Murat Yetkin: Erdoğan daha neyi bekliyor?

Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın neden sokağa çıkma yasağı ilan etmediğini sordu ve yeni açıklanan ekonomik paketle, 65 yaş için getirilen kısıtlamaları değerlendirdi. Evden çalışma imkanı olmayanların güvence durumlarına dikkat çeken Yetkin, “Sıkı önlemlere bir an önce geçelim” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Gazeteci-yazar Murat Yetkin, YetkinReport'ta yayınladığı yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korona virüsüyle mücadele için açıkladığı paketi eleştirdi. Hükümetin konuya bir toplum sağlığı krizi değil, ekonomik kriz gözüyle baktığını belirten Yetkin, paket içeriğinin hanehalkı için hayalkırıklığı olduğunu ifade etti.

Erdoğan'ın neden hala sokağa çıkma yasağı kararı almadığını sorgulayan Yetkin “Neden çekiniyor? Kimden çekiniyor?” sorularını sorarken, kapalı yerde sigara yasağını hatırlatarak “Bazı şeyler yasaklamadan olmuyor ne yazık ki” dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın 65 yaş ve üstü için getirdiği sokağa çıkma kısıtlamasını yanlış ve eksik bulduğunu bildiren Yetkin, Erdoğan'ın neden çıkıp açık konuşmalar yapmadığını da sorguladı.

Yetkin'in yazısından bir bölüm şöyle:

“Kısa süre öncesine dek, bazen günde 2-3 defa yaptığı konuşmaları televizyonlardan canlı yayınlanan Erdoğan neden çıkıp halka her şeyi açıkça anlatmıyor? Neden kendisine oy versin ya da vermesin halkı önlemlere uymaya ikna etmeye çalışmıyor da sadece telefon mesajlarıyla yetiniyor? Eğer adı kötü gelişmelerle birlikte anılırsa imajının zedeleneceğini söyleyenlere inanıyorsa, bunun kendisini halka yabancılaştıracağını göremiyor mu? Halkın içinden çıkan Erdoğan, halkın 'İyi gün dostu' ve 'kötü gün dostu' kavramları bulunduğunu unutmuş olamaz. Kötü günde halkın önüne çıkması daha iyi değil mi?”

YAZININ TAMAMI