İYİ Parti'den istifa eden Tuba Vural Çokal, AK Parti'ye geçecek iddiası

İYİ Parti'den istifa eden Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal'ın AK Parti'ye geçeceği iddia edildi. Çokal'a yarın gerçekleştirilecek AK Parti Grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rozet takılması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İYİ Parti'den "Bağban olarak çekiliyor, dağdan gelenlerin önünü açıyoruz” diyerek istifa eden İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal'ın AK Parti'ye geçeceği iddia edildi. Parti kaynaklarından alınan bilgiye göre Çokal, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun daveti üzerine AK Parti'ye geçme kararı aldı.

Yarın gerçekleştirilecek AK Parti grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çokal'a parti rozetinin takılması bekleniyor.

Çokal'ın AK Parti'ye katılmasıyla AK Parti'nin Meclis'teki milletvekili sayısı 291'e yükselecek.

CHP'nin 139, HDP'nin 61, MHP'nin 49, İYİ Parti'nin 37, Türkiye İşçi Partisi'nin 2, Saadet Partisi, Demokratik Bölgeler Partisi, Demokrat Parti ve Büyük Birlik Partisi'nin 1'e milletvekili bulunuyor. 7 milletvekili ise bağımsız olarak Meclis'te yer alıyor.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti'de Antalya Muratpaşa ve Kepez ilçe başkanlarının görevden alınmasıyla 13 Şubat'ta Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal istifa etti. Sosyal medya hesabından gece yarısı yaptığı açıklamada Çokal, şu ifadelere yer vermişti:

"Yol arkadaşlarım ve şahsım da uzun zamandır değersizleştirmeye ve tacizlere maruz kalmaktadır. Antalya’da kongre sürecine gidilirken, Antalya’nın iki büyük ilçe başkanın görevden alınması da bu durumun bir sonucu olduğu gibi, demokrasi vurgusu yapan bir partinin kendi kongre sürecinde adil ve eşit bir ortamı sağlayamadığının da bir göstergesidir." (DUVAR)